Efter en sen scoring kom Portugal videre ved EM i fodbold efter en taktisk præget kamp mod Kroatien.

Lens. Det var en af de mest imødesete kampe hidtil ved EM i fodbold i Frankrig.

Kroatiens stærke enhed mod Portugal, der stillede op til kampen i ottendedelsfinalen med slutrundens største individualist i skikkelse af Cristiano Ronaldo.

Men som så ofte før endte forventningens glæde med at være den største, da Portugal lørdag aften sendte Kroatien ud af EM med en sejr på 1-0.

Det skete efter forlænget spilletid, da indskiftede Ricardo Quaresma scorede sejrsmålet efter 116 minutter.

Portugal skal på torsdag møde Polen i Marseille i kvartfinalen.

Lørdagens kamp i Lens blev en gabende kedelig og meget taktisk affære, hvor begge hold kunne være mest tilfreds med defensiven. Offensiven haltede til gengæld voldsomt, bortset fra de sidste fem minutter af den forlængede spilletid.

Både Kroatien og Portugal havde adskillige ændringer i startopstillingen i forhold til den sidste kamp i gruppespillet.

Ikke mindst Kroatien var forstærket i forhold til den overraskende 2-1-sejr over Spanien, eftersom kreatøren Luka Modric var tilbage, blandt andre i selskab med angriberen Mario Mandzukic.

Det var dog svært at se i første halvleg, hvor højdepunkterne ikke ligefrem stod i kø.

Portugals stærkt spillende Pepe havde et hovedstød over mål, og Kroatiens Ivan Perisic sendte bolden i sidenettet, uden at det for alvor var farligt.

Anden halvleg blev noget af en ørkenvandring, og ingen af holdene skulle risikere noget.

Kroatiens Domagoj Vida havde dog et hovedstød forbi mål efter en times spil, og få minutter senere var kroaterne meget heldige i den modsatte ende af banen.

Ivan Strinic havde tilsyneladende øje for alt andet end bolden, da han lossede til Nani, netop da Portugals 100-kampsjubilar afsluttede i straffesparksfeltet. Andre dommere end spanske Carlos Velasco Carballo havde nok dømt straffespark i sekvensen.

Det skete ikke, og kampen fortsatte i et adstadigt tempo.

Blandt andre Cristiano Ronaldo tog sig nogle lange pauser og fremstod meget anonym.

Da de første 90 minutter var overstået, og 30 minutters forlænget spilletid ventede, havde ingen af holdene haft en afslutning inden for målrammen.

Kroaterne fremstod mest veloplagte i begyndelsen af den forlængede spilletid, uden at det dog sagde alverden.

Efter 112 minutters spil fik Domagoj Vida endnu en gang muligheden på hovedstød, men igen endte bolden uden for målrammen, efter at Portugals målmand, Rui Patrício, skvattede på vej ud af sit mål.

Og så eksploderede kampen lige pludselig i de sidste minutter.

Først ramte Ivan Perisic stolpen for Kroatien, og umiddelbart efter scorede indskiftede Ricardo Quaresma sejrsmålet, da han sendte bolden i et tomt mål.

Forinden havde Nani spillet Cristiano Ronaldo fri, men stjernens afslutning blev halvklaret af Danijel Subasic i Kroatiens mål.

Kort før slutfløjtet var Domagoj Vida tæt på at score for tredje gang, men det endte med portugisisk avancement.