Arsenal er klar til næste runde i FA Cup'en efter en sejr på 3-1 over Sunderland, men de forsvarende pokalmestre måtte kæmpe hårdt for sagen mod Premier League-bundholdet.

Arsenal var som ventet spildominerende i hele kampen mod Sunderland, men det var de nordengelske gæster, der kom foran efter 17 minutters spil af første halvleg efter sløjt forsvarsspil af hjemmeholdet.

Kieran Gibbs lagde i en presset situation bolden tilbage til Laurent Koscielny, der så heller ikke behandlede bolden optimalt. Franskmanden begik dødssynden ved at drible som bageste mand, og det udnyttede Jeremain Lens til at tackle bolden fra ham, hvorefter han udplacerede Arsenals målmand, Petr Cech (med sort hjelmfarve).

Det var en streg i regningen for Arsenal, der har vundet turneringen de to sidste år. I 2015 vandt holdet finalen 4-0 over Aston Villa, og året forinden blev det finalesejr på 3-2 over Hull efter forlænget spilletid.

Arsenal har med andre ord ikke tabt i turneringen siden ottendedelsfinalen i 2013, hvor Blackburn slog The Gunners 1-0.

Men Premier Leagues førerhold slog da også tilbage i denne lørdags kamp mod Sunderland.

Otte minutter efter Sunderlands føringsmål slog Joel Campbell til, da han sneg sig imellem tre Sunderland-spillere og fik fat i et indlæg fra Theo Walcott, hvorefter costaricaneren placerede bolden nede i højre målhjørne.

I starten af anden halvleg testede begge hold træværkets holdbarhed, men Arsenal var generelt farligst, og 18 minutter før tid gav presset bonus, da Joel Campbell og Héctor Bellerin spillede et-to i Sunderlands straffesparksfelt. Til sidst endte bolden hos Aaron Ramsey midt for mål, og waliseren afsluttede på smuk vis angrebet ved at sende bolden forbi Sunderland-målmand Jordan Pickford med en inderside.

Tre minutter efter lukkede og slukkede Olivier Giroud forestillingen - påny efter fint forarbejde af Héctor Bellerin.

Forrige sæsons engelske mestre, Manchester City, er også klar til 4. runde efter en klar sejr på 3-0 ude over Norwich, mens West Bromwich Albion skal på den igen efter 2-2 hjemme mod Bristol City fra den næstbedste række.

Det eneste tilbageværende ikke-divisionshold i turneringen, Eastleigh, er stadig med efter 1-1 hjemme mod Bolton fra den næstbedste række.

Omkampene skal spilles om halvanden uge.