KØB PLUS!

Podolski: Nu kan det være nok, Italien

Hævntørstige tyskere vil bryde den dårlige statistik mod de azurblå

Tyskland skal tage livet af en grusom statistik, hvis de skal gå forbi Italien og gå i EM-finalen. Tyskerne har aldrig vundet over italienerne i EM-sammenhæng  - eller VM for den sags skyld - det tætteste Tyskland har været på en form for sejr, var et uafgjort resultat i gruppespillet i 1996, hvor pointdelingen sendte tyskerne videre og italienerne hjem.

Det er spøgelser og skeletter fra fortiden, der skal manes i jorden. Syv møder er det blevet til mellem de to store nationer i turneringssammenhæng - heraf har Italien vundet tre resten er endt uden vinder.

Men skal det være, så skal det være nu. Tyskland har vundet alle kampe ved EM indtil videre og er inde i en imponerende stime, der siger 15 sejre i rap.

- Det er på tide at bryde med den dårlige tendens, det må være nok med Italien nu, siger Lukas Podolski til Bild.

- Sidst vi tabte til dem var i 2006, og vi er et markant forbedret hold siden da. Det ved italienerne, siger angriberen og understreger det indlysende:

- Skal vi i finalen, og det skal vi, så skal vi forbi italienerne. Lukas Podolski var udeladt i 4-2 sejren over Grækenland i kvartfinalen, men ventes tilbage i startopstillingen mod Italien.

Der er tvivl om Bastian Schweinsteiger, men landstræner Joachim Löw venter sin styrmand klar.

- Umiddelbart virker alle fitte. Bastian har været småskadet de sidste dage, men jeg tror, han kan spille, siger Löw, der samtidig afviser, at tyskerne vil give Italiens omdrejningspunkt Andrea Pirlo særlig opmærksomhed.

- Vi vil ikke mandsopdække ham. Det vil ødelægge vores eget system, så det giver ingen mening for mig, siger han.

Derfor vinder Tyskland
Mand for mand har Tyskland et fantastisk individuelt hold, men tyskernes kollektiv er også fremragende. Det er på det nærmeste et hold uden svagheder. Tyskerne spiller god fodbold, men udviser samtidig stor kynisme. En sådan kombination er sjældent set. Desuden er spillerne fra vores naboland både unge og sultne. Tyskerne ligner en fodbold-udgave af filmen ' The Perfect Storm'.


Derfor vinder Italien

Italienerne har et system, som kan tage brodden af selv den mest potente offensiv. Begynder de også at score mål, kan de slå hvem som helst. Kollektivet er stærkt kørende, spillet flyder, og Andrea Pirlo er igen i storform ved en slutrunde. samtidig har de azurblå en joker i Mario Balotelli, som stille og roligt er blevet bedre og bedre ved denne turnering. Rammer de to profiler dagen, er italienerne noget nær umulige at slå.

Læs også: