KØB PLUS!

PL-stjerne smider tøjet i homomagasin

Engelsk landsholdsspiller pryder forsiden af Storbritanniens bedst sælgende magasin for homoseksuelle.

David Beckham var den første der gjorde det tilbage i 2002. Fire år senere gentog svenske Frederik Ljungberg bedriften, Nu har endnu en Premier League-profil gjort det. Som den tredje fodboldstjerne pryder West Hams Matt Jarvis forsiden af Attitude, et af Verdens mest solgte magasiner for homoseksuelle. 

Midtbanespilleren Jarvis, der sidste år debuterede på det engelske landshold, har smidt trøjen på magasinets forside, og inde i magasinet opfordrer han homoseksuelle spillere i topfodbold til at glemme frygten for 'at springe ud af skabet'. 

- Det (homoseksualitet, red.) er hverdag. Det er ikke noget som bør komme som et chok for nogen. Jeg er sikker på, at der findes mange homoseksuelle fodboldspillere, men om de beslutter sig for at gå ud og sige det, er en anden snak. De har helt sikkert overvejet det mange gange, men det er svært for dem at gøre, siger Matt Jarvis, der selv er gift. 

Sporene skræmmer også, når snakken falder på homoseksuelle spillere i topfodbold. Tilbage i 1990 stod angriberen Justin Fashanu som den første og hidtil eneste engelske topspiller frem som homoseksuel. Han blev herefter udsat for omfattende mishagsytringer fra både publikum og modspillere. I 1998 begik Fashanu selvmord, efter han i USA blev anklaget for at have et 'upassende forhold' til en 17-årige teenagedreng. 

Ifølge Matt Jarvis er der imidlertid sket meget siden 1990, så homoseksuelle fodboldspillere har ikke noget at frygte. De vil modsat få al mulig støtte.

- Der ville være støtte fra mange forskellige områder i fodboldverdenen. Både fra spillere, fans og spillerforeningen, slutter Jarvis.