AaB blev udstillet og ydmyget mod dansker-dræberne fra FC Dila Gori, da de torsdag eftermiddag tabte 3-0 i Europa League-kvalifikationen.

AaB tog torsdag eftermiddag hul deres europæiske eventyr i denne sæson, da de mødte georgiske FC Dila Gori i anden kvalifikationsrunde til UEFA Europa League.

Men det kan vise sig at blive en kort kampagne.

Netop dette FC Dila Gori-mandskab var AGF's bøddel i den forgangne sæson, da de slog det danske hold ud på samme stadie af turneringen.

Men det var AaB, som startede bedst. Selv om spillet var lidt rusten efter sommerpausen, var der ingen tvivl om, at danskerne var det bedste mandskab efter første halvleg.

Søren Frederiksen havde brændt en kæmpe chance blot tre meter fra mål, mens et hovedstød fra Jeppe Curth kort efter blev afværget af en flot redning fra FC Dila Goris målmand.

På dagen var der mødt knap 1000 tilskuere op på Mikheil Meshki Stadium i Georgiens hovedstad, Tblisi, og kort inden i anden halvleg havde de nær fået noget at glæde sig over, da hjemmeholdets Modevadze prikkede bolden forbi AaB-målmand Nicolai Larsen. Men han måtte se sit skud trille lige forbi den ene stolpe.

Herefter var det som om, at den afslutning gav hjemmeholdet blod på tanden. Efterfølgende pressede de voldsomt på, og efter knap en times spil scorede netop Modevadze, efter han på et indlæg fra højre lagde bolden fladt ind i nettet..

Umiddelbart burde det have sparket lidt liv ind i AaB. Men i stedet virkede holdet mere nervøst, og seks minutter efter kom FC Dila Gori desværre foran 2-0. En afslutning blev blokeret af Rasmus Thelander og trillede derefter hen til Dilas Gorelishvili, som bankede bolden i kassen.

AaB kom efterfølgende til flere halve chancer, men i kampens slutfase blev det, der skulle være starten på et eventyr, pludselig forvandlet til et sandt mareridt for danskerne, da georgierne pludselig erobrede bolden og sendte en dyb stikning til Dilas Gorelishvilli, der er fri og let kunne sende bolden i mål.

Ydmygelsen blev derfor total, og AaB er derfor kommet på en noget nær umulig opgave, inden returopgøret venter i Aalborg torsdag den 25. juli.