Pierre-Emilie Højbjerg fik endnu en gang 90 minutter, da han for tredje gang i træk var med fra start for Schalke 04.

Og startpladsen skulle vise sig at være en ualmindelig klog beslutning af træner André Breitenreiter. Danskeren viste nemlig sin klasse, der ellers har været gemt godt af vejen på lejeopholdet i Schalke.

Den 20-årige danske darling havde en afgørende rolle i, at Schalke nu kravler op på den Champions League-givende fjerdeplads i Bundesligaen efter en sejr over Frederiks Sørensens Köln.

Først tilkæmpede Pierre-Emilie Højbjerg sig et straffespark, da kampen blot var to minutter gammel, hvilket Klaas-Jan Huntelaar udnyttede på sikker vis. Tyve minutter senere var den unge dansker på spil igen, da han sendte den præcis aflevering ind i feltet til Max Meyer, der konverterede chancen til mål, og tavlen viste derfor 0-2.

Herefter bølgede det lidt frem og tilbage, men Schalke kunne til sidst trække sig ud med en sejr på 1-3, og derved var Pierre-Emilies Højbjergs tilstedeværelse afgørende for, at Schalke kunne tage hjem til Gelsenkirchen med en sejr i bagagen.

Pierre-Emilie Højbjerg har ellers haft det svært i den tyske storklub, hvor han har kæmpet om de to centrale midtbanepladser med de tyske stortalenter Johannes Geis og Leon Goretzka. Nu er Leon Goretzka skadet med forventet tilbagekomst i slutningen af april, og det giver danskeren mulighed for at glimte imens. En mulighed som man må sige, at han har udnyttet.