Brøndbys tidligere anfører Per Nielsen vil ikke have en halv million kroner, som han har til gode i feriepenge

Økonomisk trængte Brøndby får nu en finansiel håndsrækning fra en af klubbens tidligere spillere. Ex-anfører Per Nielsen står noteret for 548 kampe i blåt og gult, og han viser klart, at hjertet stadig banker for Brøndby.

Per Nielsen har valgt at frasige sig de feriepenge, som han har til gode hos Brøndby som følge af feriepengesagen. Et ikke uvæsentligt beløb på hele 500.000 kroner.

- I min kontrakt med Brøndby stod der, at det var inklusiv feriepenge, og det er det, som jeg forholder mig til. Det er penge jeg aldrig har forventet at få, og jeg vil ikke have dem, siger han.

- Brøndby IF er min hjerteklub, og for mig har det aldrig handlet om penge - kun om fodbold, slår han fast.

Brøndby tabte sidste år feriepengesagen i Voldgiftsretten til Spillerforeningen og skylder nuværende og tidligere spillere mere end 24 millioner kroner i feriepenge og pension. I kølvandet på afgørelsen forlød det, at Per Nielsen også ville have sit retmæssige tilgodehavende, men det var misforstået.

- Jeg blev ringet op af en journalist to minutter efter afgørelsen, der selvfølgelig beder mig forholde mig til afgørelsen. Jeg siger, at jeg vil tage kontakt til Brøndby for at finde en løsning, og at jeg ikke umiddelbart kan tage stilling til det.

Det fik Brøndby-fans til at rase over Nielsen på sociale medier. Men Per Nielsen har en forklaring på, at udmeldingen først kommer nu.

- Brøndby har haft meget at se til, det er vist ingen hemmelighed. De ringede til mig og ville sætte et møde op, men jeg hørte ikke mere fra dem, men ventede længe på det møde, siger han.

- Der har været nogle tekniske ting, jeg skulle have afklaret først. Jeg skulle finde ud af, om pengene ville gå til Feriefonden, hvis jeg frasagde mig dem. Hvis det var tilfældet, så ville jeg hellere kræve dem og så donere dem tilbage til Brøndby eller købe et sponsorat for pengene eller andet, der kunne hjælpe klubben, siger han.

- Det gør de ikke, og eftersom jeg ikke er medlem af Spillerforeningen, så ville jeg selv skulle køre en sag mod Brøndby for at få pengene og kunne give dem tilbage.

Han forklarer, at det ikke kun handler om at støtte sin hjerteklub, men også om moral og etik.

- Jeg var en af to spillere (Dan Anton Johansson var den anden, red.) som i 2004 brød den spillerstrejke, der var udløst af forhandlingerne om den overenskomst, som har ført til hele sagen. Jeg ville være frygtelig dobbeltmoralsk, hvis jeg brød strejken for klubbens skyld dengang, og nu alligevel ville kræve penge for det, siger han.