KØB PLUS!

Opråb til Olsen: Brug Fischer fra start

Stemmerne fra Holland er entydige. To tidligere landsholdsspillere skriger efter at få Viktor Fischer med i landsholdets afgørende VM-kampe.

18 år og på alles læber. Danske Viktor Fischer blev ikke bare dobbelt målscorer og kampens spiller, da Ajax Amsterdam søndag tævede rivalerne fra Feyenoord med 3-0. Dagen derpå stjæler han også overskrifterne i de hollandske medier.

Tilbage står spørgsmålet om, hvorvidt Fischer også har hacket sig ind som den altoverskyggende overskrift i landstræner Morten Olsens tanker denne mandag. Olsen gav Fischer chancen i en venskabskamp i Tyrkiet i november måned, men nu nærmer tiden sig snart for forårets to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien.

Fischer har snust til den røde/hvide trøje. Nu er tidspunktet kommet, hvor den skal indtages med hud og hår. Kantspilleren er parat til at være en fast bestanddel af Morten Olsens hold. Det mener to tidligere landsholdsspillere, der begge bor og arbejder i Holland og samtidig har et indgående kendskab til Fischers kvaliteter.

- Jeg synes, det er fint, at Morten Olsen ikke går med i den hopla-jubeldans, medierne danser, for Viktor er stadig ung. Men Viktor er klar. Han er et ekstremt talent og fremtiden for det danske landshold. Kan man gå ind og gøre det, han gjorde mod Feyenoord i går, er man klar til både at være en del af landsholdstruppen og også til at spille fra start, siger Kenneth Perez, der i dag er ungdomstræner i Fischers klub, Ajax Amsterdam, hvor han til og med oktober måned havde det 18-årige stortalent til sin rådighed.

- I min verden er Fischer 'the next big thing' i europæisk fodbold. Man skal være blind for ikke at kunne se hans ekstreme niveau. Han er outstanding. Og så er han jo liderlig efter at score mål, fortsætter Perez.

Den tidligere offensivspiller bakkes op af en mand fra den anden ende af banen med noget nær samme fortid. Også Ole Tobiasen har spillet det meste af sit liv i Holland. I dag er han træner i en hollandsk 2. divisionsklub og samtidig også spilleragent.

- Selvfølgelig skal Fischer bruges på landsholdet. Fischer har et ekstra drive, som ingen andre har. Han har en fantastisk selvtillid, og han er i god form. Han er inde i en stime, så det er klart, han skal have en plads på landsholdet. Den stime skal udnyttes, mener Tobiasen, der ligesom Perez har en klar holdning om størrelsen af teenagerens talent.

- Fischer er et af de helt store talenter i Holland, og han er blandt de største Ajax-talenter i nyere tid. Rent talentmæssigt er han i samme liga som eksempelvis Wesley Sneijder (tidligere Real Madrid og Inter-spiller, red.). Så selvfølgelig er han også fremtidens mand på landsholdet, bedyrer han.

Nogen afløser for skadede Nicklas Bendtner er Viktor Fischer dog ikke. Juventus-angriberen er skadet og yderst tvivlsom til kampene mod Tjekkiet og Bulgarien i slutningen af marts, men selv om Fischer kan spille både på kanten og i angrebet, er han ikke den rigtige mand til at udfylde Bendtners støvler i front. Det mener Kenneth Perez.

- Jeg ville aldrig bruge ham som angriber på landsholdet. Han kan blive en fremragende nummer ti engang i fremtiden. Men lige nu vil det være klart bedst at 'gemme han lidt væk' på den venstre kant, hvor han er vant til at spille. Efter min mening bør man ikke flytte så unge spillere så meget rundt, understreger Ajax-træneren.

Netop positionen på venstrekanten sidder Michael Krohn-Dehli sædvanligvis på, når landsholdet rykker ud. Overskrift eller ej. Morten Olsen har med sikkerhed fået noget at fundere over.

Læs også: