KØB PLUS!

Olsens bøn: Mere dialog om kampprogram

Morten Olsen ser gerne, at man i fremtiden går i dialog om kampplanlægningen i Superligaen, så den gør alle parter tilfredse.

Den 14. november spiller Danmark en venskabskamp imod Tyrkiet på udebane. Omkring 46 timer efter bliver opgøret mellem AGF og FC Nordsjælland fløjtet i gang, og det tidsinterval er simpelthen for kort, mener Morten Olsen.

På en pressekonference udtog Morten Olsen mandag de tyve spillere, der drager med ham til Istanbul. Her gjorde han det klart, at han vil forsøge at skåne spillere fra Superligaen, selvom det langt fra er optimalt for landsholdet.

- Jeg vil også tage hensyn til de spillere, som vi har med fra AGF og FC Nordsjælland, at de ikke spiller 90 minutter, da de spiller 48 timer efter igen, siger Morten Olsen.

Senest har Peter Nørrelund, der er sportschef hos Viasat, kommenteret, at Morten Olsen efterhånden er trættende at høre på i sin kommentarer omkring Superligaen. Det gider den danske landstræner dog ikke at kommentere på. Han ønsker blot, at man i fremtiden går i dialog om kampplanlægningerne, så der tages mere højde for landsholdets kampe.

- Jeg synes, at vi lever i den verden, at der bliver spillet fodbold næsten hver dag, det må vi leve med, det har jeg ikke noget problem med. Vi trænere, der har det sportslige ansvar, skal selvfølgelig gøre opmærksom på det. Måske læger, som også kan gøre opmærksom på, at man skal have en vis restitutionstid. Ellers er der større chance for skader. Der er også større chance for, at fodboldproduktet bliver dårligere, siger Morten Olsen og fortsætter:

- Så er der så andre med ansvar for det politiske og økonomiske, der skal finde andre løsninger. Men det er bare et spørgsmål om dialog og om lægge et program, så det passer. Man kan ikke tilfredsstille alle, men man kan gøre et forsøg.

De spillere, der kommer i klemme med både landsholdsfodbold og Superliga, er: Casper Sloth (AGF), Kasper Lorentzen (FCN), Jores Okore (FCN) og Nicolai Stokholm (FCN).

Læs også: