KØB PLUS!

Olsen og Bonde raser: Det SKAL straffes

Morten Olsen og Peter Bonde skummer af vrede over Adriano-svinestregen og forlanger konsekvenser fra UEFA

Forkasteligt, uanstændigt og forkert på alle måder. Peter Bonde er normalt et roligt og kontrolleret gemyt. Men Luiz Adrianos svinestreg i form af et mål mod FC Nordsjælland får den assisterende landstræners vrede til at slå ud i fuldt flor.

- Min første reaktion var vrede. Jeg synes, det er forkasteligt. Min reaktion i dag er den samme. Jeg synes, det er dybt uanstændigt. Så ved jeg godt, at der ikke findes regler for det. Men det er uhørt og moralsk forkert på alle måder alligevel. Jeg kan slet ikke have det. Reaktionen fra holdet, træneren og spilleren, det er bare ikke i orden, siger Peter Bonde, der onsdag formiddag var en del af et trænerkursus, hvor ingen af de tilstedeværende trænere kunne mindes at have oplevet en lignende situation.

- Så kan det godt være, at de vinder Champions League senere, men det vil jeg ski** på. For mig bør det have en form for konsekvens. På hvilken måde skal jeg ikke kunne sige. Men det er imod alt, hvad spillet står for. Stokholm sagde det meget godt: de render rundt med respekt, anti-rascisme og super-fine gode ord på tøjet, som jeg synes vi skal bære frem, så meget vi kan. Men hvis en mand som jeg skal kunne leve i dette univers, så skal der være et minimum af moral. Det var der ikke i denne sekvens, og det er min personlige holdning til denne sag, understreger Peter Bonde.

Landstræner Morten Olsen er enig. Situationen bør få konsekvenser.

- Det her handler om sportslige regler, som alle kender til. Derfor har Fifa og Uefa hejst det gule flag, hvor der står Fifa Fair Play. Hvis han ikke bliver straffet her, selvom der ikke er regler for det, så tror jeg, vi kan hive det fair play flag ned igen, siger Morten Olsen til sporten.tv2.dk.

- Det skal straffes – ellers må de hive flaget ned igen. Så skal vi bare være klar over, at der ikke er noget, der hedder fair play mere, så langt vil jeg gå, understreger Morten Olsen.

På trænerkurset diskuterede Peter Bonde og de andre deltagere, om kampen kunne være endt anderledes, hvis ikke svinestregen havde sat sit aftryk på kampen.

- Spørgsmålet er, hvad der skete i omklædningsrummet i pausen. Der var en markant forringelse på mange parametre i anden halvleg. Jeg kunne godt sætte mig ind i, hvordan det måtte have været at være spiller i det omklædningsrum. De må have været, undskyld udtrykket, pisse hamrende vrede og aggressive. Om så du eller jeg, Ferguson eller Mourinho havde været træner dernede, så tror jeg, at der var så mange følelser i spil hos spillerne, så fornuften ikke kunne råde.

- Vi har oplevet, at der er blevet scoret før, men så er der blevet givet et mål tilbage. Den fuldstændigt uforløste frustration samtidig med, at de scorede lige inden pausen gør, at jeg vil vove den påstand, at ingen træner i hele verden ville kunne forudsige, hvordan den pause skulle gribes an. De var det bedste hold, javist, men det gør næsten ondt at sige det, så forkert var situationen. Så laver manden (Adriano, red.) tre mål og griner, da han går ud af banen. Det er uanstændigt.

Ville du og Morten Olsen, i en lignende situation, have ladet modstanderne score et mål?

- Til enhver tid. Morten har én gang bevist sit fairplay. Det var på en ligalandsholdstur, hvor Wieghorst fik et forkert straffespark, som han sparkede forbi mål med vilje. Helt uden sammenligning i øvrigt. Men jeg er stadig ligeglad med, hvor mange penge der er på spil her. Det her er uden sidestykke, jeg kan næsten ikke bære tanken om, hvis de går hen og vinder turneringen.

Jores Okore fra FCN udtaler efter kampen, at de skulle have gået hårdere til målscorer Adriano. Er den slags udtalelser i orden for en dansk landsholdsspiller?

- Selvtægt under nogen som helst former er ikke i orden. Men det er det samme, som hvis der sker noget med ens børn. Så er der følelser i kog, der ikke har noget med fornuft at gøre. Her er der tale om en ekstremt presset situation, som bare ikke er i orden. Jeg kunne mærke, at jeg blev vred ved bare at kigge på det. Når man så løber derinde og samtidig er presset fysisk, så sker der nogle ting. Hvis jeg havde været spiller, var jeg måske kommet til at sige det samme. Det er selvfølgelig ikke i orden. Men jeg kan til dels godt sætte mig ind i det, han siger, fortæller Peter Bonde.

Læs også: