KØB PLUS!

Olsen: Næste Messi kan være dansk

Morten Olsen opfordrer alle til at nyde rekordmageren Messi. Den slags spillere fødes kun meget sjældent - men den næste kan blive dansk

Da Lionel Messi scorede sit andet mål mod Real Betis i aftes, gik han samtidig over i historien.

Målet blev hverken fejret med bar mave eller mystiske budskaber på undertrøjen, men kun den sædvanlige afdæmpede Messi-jubel med et par holdkammerater. Alligevel gav det genlyd over hele verden. Med målet slettede Lionel Messi nemlig Gerd Müllers 40 år gamle rekord på 85 scoringer på et kalenderår. Lionel Messi står nu noteret for ufattelige 86 mål - sat ind i løbet af et kalenderår.

Og den argentinske troldmand har stadig tre kampe tilbage til at pynte på sin vanvittige rekord.

- Alle der har spillet fodbold ved, at det er en fantastisk bedrift, lyder det fra landstræner Morten Olsen, der selv spillede topfodbold på Gerd Müllers tid og er en stor kender af tysk fodbold.

Landstræneren er samtidig en stor beundrer af Lionel Messi og den type fodbold, han repræsenterer.

- Gerd Müller gjorde det i 70erne, og nu sker det 40 år efter. Det er ikke spillere, der fødes i hvert årti. Det kræver, at man skal være skadesfri. Det har Messi været samtidig med, han har villet spille alle kampe. Han har ikke været en roterende spiller, men han er med hver gang, fordi han er typen, der kan lide at spille fodbold. Det er en del af det, men det er fantastisk imponerende, siger Morten Olsen.

Lionel Messi virker, som om han er født på en anden planet og i hvert fald langt fra dansk. Men ifølge landstræneren er det ikke umuligt, at vi en dag ser en dansk ’Messi’, der scorer sig til en tilsvarende bedrift. Den slags angribere er ikke et produkt af hverken fodboldskoler eller talentsystemer. Der er noget, de har med fra fødslen.

- En dansker med det talent kan vel fødes. Det er ikke noget, en træner kan lære en spiller. Hvor Messi henter det fra, det ved jeg ikke. Den slags spillere er nærmest født med en bold ved fødderne, siger Morten Olsen.

Dermed er det bare at begynde at håbe, eller bede til fodboldguderne om man vil, at der en dag bliver født en dreng med et sæt fodbold-gener, der svarer til Lionel Messis.

- Selvfølgelig kan det ske i Danmark, men der er trods alt lidt flere mennesker at tage af i Argentina. Vi kan dog have lov til at drømme. Det er den slags spillere, der gør en forskel. Med sådan en på holdet var FC Nordsjælland nok gået videre (i Champions League, red.), konstaterer Morten Olsen.

Allerede inden gårsdagens ligakamp mod Betis var fløjtet af, tog FC Barcelona hul på fejringen af sin målscorer. Klubben lagde et billede ud på sin Facebook-profil, der i ord og billeder illustrerede den vilde rekord. Et billede, der via cyberspace spredte sig med lynets hast over hele kloden og blev ’liket’ af tusindvis af mennesker verden over.

  

Afstemning

Læs også: