KØB PLUS!

Olsen: Bendtner mangler kamptræning

Landstræneren opfordrer Nicklas Bendtner til at få styr på spilletiden inden forårets vigtige VM-kvalifikationskampe

Nicklas Bendtner scorede Danmarks enlige mål i 1-1 kampen, da han sikkert satte straffesparket ind bag den tyrkiske keeper. På den måde løste han sin opgave, men landstræneren kan stadig se mangler i Juventus-reservens spil.

- Bendtner mangler kamptræning, det er tydeligt at se. Man kan træne sig fysisk op til det, men det bedste er, når man i hvert fald mindst spiller hver anden weekend. Ellers kan det også mærkes på en spiller som Bendtner, siger Olsen til TV 2 Sporten.

Nicklas Bendtner oplever de fleste Serie A-kampe fra bænken, og det opfordrer Morten Olsen ham til at få styr på inden forårets vigtige kval-kampe..

- Han skal sørge for, at han får lidt mere spilletid. Det er det afgørende i almindelighed. De manglende mål, de skal ikke kun komme fra hans side. De skal også komme fra andre positioner. Vi havde mulighederne i dag, men vi havde dem ikke til fem mål. Set på den baggrund var resultatet okay.

- Vi starter rigtig godt og har også de største chancer. Efter de første 20-25 minutter bliver vi for sløsede og ikke skarpe nok i vores afleveringsspil og så kommer de lidt ind i kampen. Anden halvleg bliver lidt af hvert. Vi får en stor chance til Emil Larsen, hvor de redder til hjørne. Så får vi straffe, og kort efter udligner de. Så var det fra vores side et spørgsmål om at holde den hjem derfra, analyserer landstræneren.

Anfører Daniel Agger havde meldt fra til venskabskampen. Derfor bar Bendtner anførerbindet.

- Vi har et par stykker, der ikke er med. Det tror jeg også godt han ved. Men det er en drøm at være anfører for de fleste spillere. Så jeg sagde til ham, at han måtte tage ansvar i denne her kamp. Det vil jeg se, også ud fra dit eget spil. Det lykkedes så ikke helt. Men selve løbeindsatsen og så videre var okay. Det er ikke bare at trykke på en knap og spille en god kamp. Han tog ansvaret, han løb det han skulle og der blev snakket godt på banen, roser landstræneren overfor TV 2 Sporten.

Selv om han var tilfreds med resultatet i Istanbul, ser Olsen stadig frem mod forårets kampe med en vis nervøsitet.

- Jeg går absolut ikke til vinterpause med ro i maven. Men det har jeg, hvis vi har alle vore spillere til rådighed. Vi fik set nogle, der kan supplere og måske puste de andre lidt i ryggen. Men jeg er nervøs for, at vi ikke har alle vores gode spillere til rådighed til de vigtige kampe. Det har vi ingen kontrol over, det kan vi ikke gøre noget ved. Der håber vi, at vi er lidt mere heldige i 2013 end vi har været i efteråret 2012, siger Morten Olsen.

Læs også: