KØB PLUS!

Özil reddede Real Madrid mod oprykker

Real Madrid var bagud to gange mod Valladolid, men Mesut Özil sikrede med to scoringer hovedstadsklubben alle tre point.

Mesut Özil skulle vise sig som dagens redningsmand i den svære udebanekamp mod denne sæsons store overraskelse i Primera Divison, Valladolid. Tyskeren sikrede således Real Madrid alle  tre point med en scoring kort før pausen og et frisparksmål, da det eller begyndte at se sort ud mod et solidt og hårdtkæmpende Valladolid-mandskab.

Manucho bragte således hjemmeholdet i frontallerede efter syv minutter, da han tæt inde under mål sparkede bolden ind efter en hjørnesparkssituation. Real Madrid svarede dog hurtigt tilbage, da José Callejón udnyttede et kiks i Valladolid-defensiven og lagde bolde skråt tilbage til en helt fri Karim Benzema, der bankede den ind bag en sagesløs Dani Hernandez.

Det var dog en dukkert, som Valladolid hurtigt skulle rejse sig fra. For selvom hjemmeholdet havde flere god tilløb til farlige muligheder, så var det ikke besynderligt, at værternes næste mål skulle falde på en dødbold. Igen var det Manucho, der viste stor fysisk styrke på et hjørnespark og dermed skabte sig plads til at heade værter i front fra nært hold.

Real Madrid var absolut det hold, der forsøgte at skabe kampen, men Valladolid var bestemt ikke en tung partner at danse med. Ad flere omgange var hjemmeholdet tæt på at komme frem til pæne chancer, og oprykkerholdet viste til tider stor kvalitet, hvilket også tabellen bærer vidne om. Ikke desto mindre er det typisk sådan med topholdene, at de af en eller anden grund kender den famøse besøgelsestid lidt bedre end andre.

For kort før pausefløjt brød Real Madrid igennem Valladolid-defensiven med et par smarte kombinationer, og Mesut Özil kunne til sidst sætte sidste fod på angrebet og uden besvær bringe Real Madrid tilbage i kampen.

I anden halvleg fortsatte Real Madrid med at være det dominerende hold, men som kampen skred frem, lukkede hjemmeholdet sig også mere og mere om sig selv. Frustrationerne lyste til tider ud af Real Madrid-spillerne, som da Cristiano Ronaldo modtog et gult kort for brok, for selvom de forsvarende mestrene skabte chancer, så var de sjældent store.

Det kom derfor som en stor befrielse for Ronaldo og kompagni, da Mesut Özil for en gangs skyld tog sig af et frispark, og det gjorde han så fornemt, at Dani Hernandez intet kunne stille op, da tyskeren sparkede den op i nærmeste krog.

Scoringen faldt tyve minutter før tid, hvilket gav Valladolid noget tid til at udligne. Men hjemmeholdet kom gang på gang til kort over for en solid Real Madrid-defensiv, og dermed hentede hovedstadsklubben vigtige tre point.

Dermed har José Mourinhos tropper otte point op til Barcelona, inden de møder Real Betis på udebane søndag.

tipsbladet.dk

Læs også: