Randers FC holder landsholdspause i top-4 i Alka Superligaen efter smal sejr hjemme over Silkeborg.

Randers. Randers FC skulle forsøge at holde snor i topholdene Brøndby og FC København, da Silkeborg var på besøg fredag aften i Alka Superligaen.

Det lykkedes for hjemmeholdet, der hentede tre point med en smal 1-0-sejr.

Dermed ligger Randers på tredjepladsen i ligaen med 14 point ligesom Brøndby og FC København, der dog mangler en kamp og mødes søndag.

AaB kan knibe sig forbi Randers, mens FC Midtjylland med ni point ikke kan nå det efter denne runde, og derfor er Randers sikker på at ligge blandt de fire øverste hold, når der holdes pause på grund af landskampe.

Træner Olafur Kristjansson gav til opgøret mod Silkeborg den første startplads til Kasper Enghardt, der var placeret på en lidt uvant plads på midtbanen.

Hos Silkeborg havde træner Peter Sørensen ingen ændringer i forhold til 1-5-nederlaget senest til Viborg.

Gæsterne stillede forsigtigt op i en 4-5-1-formation, og de overlod initiativet til hjemmeholdet. Det bekom hjemmeholdet vel, for Randers kreerede en del pæne chancer i kampens indledning, hvilket blandt andet var takket være en energisk Kasper Fisker.

Silkeborg fik, som halvlegen skred frem, bedre greb om tingene defensivt, men ti minutter før pausen gik det galt, og Randers kom foran 1-0.

Tæt på baglinjen kombinerede Fisker med Mikkel Kallesøe, der med tåen ekspederede bolden ind bag en chanceløs Jens Rinke i Silkeborg-målet.

Silkeborg kom længere frem på banen i anden halvleg, men det var fortsat randrusianerne, der tilspillede sig de bedste muligheder.

Det skete blandt andet efter omstillinger, hvor hjemmeholdet satte kontraangreb i gang, og både Viktor Lundberg og tilbagevendte Michael Ishak havde pæne chancer, men begge savnede skarphed.

Slutfasen blev hektisk, da Silkeborg desperat jagtede en udligning, men hjemmeholdet var tættest på at score.

Randers holdt dog føringen på 1-0, hvilket betyder, at Silkeborg ligger sidst i ligaen med blot to point efter syv kampe.