Viborg chokstartede mod AGF i fredagens sene kamp, men AGF hev alle tre point hjem med en sejr på 2-1.

Aarhus. Der er traditionelt langt mellem sejrene, når AGF møder Viborg. I 41 opgør i Superligaen er det kun blevet til ti sejre til aarhusianerne, og endnu værre ser det ud, når kampene er blevet spillet i Aarhus, hvor Viborg har vundet ti gange mod AGF?s fem.

Det blev der dog ændret på fredag, hvor AGF vandt 2-1 på hjemmebane.

AGF startede kampen som lyn og torden og havde tre gode muligheder, inden der var spillet fem minutter. Men ud af det blå satte Jung-Bin Park Nicklas Backmann af med et træk ind i banen, hvorefter han flot placerede kuglen i det modsatte hjørne. 1-0 til gæsterne.

Men hjemmeholdet fortsatte det høje pres på Viborg, og efter 12 minutters spil fumlede Jeroen Veldmate med bolden et par meter uden for eget felt, og så var Kasper Junker pludselig alene med Peter Friis Jensen og satte sikkert bolden i nettet til 1-1.

Det lykkedes også for AGF at komme på 2-1 inden pausen, da Daniel Christensen sendte et indadskruet frispark ind i feltet fra højresiden, hvor Nicklas Backmann sikkert headede bolden i mål.

Viborg kom bedre med i anden halvleg, men på trods af et spilovertag skabte holdet ingen store chancer.

Ti minutter før tid fik Viborg dog chancen for at udligne, da Mikkel Vestergaard fik frit skud i feltet, men AGF?s serbiske målmand, Aleksandar Jovanovic, diskede op med en flot redning.

Viborg pressede videre i overtiden, hvor Mikkel Vestergaard igen var tæt på at heade bolden i mål, men den ramte stolpen, og så kunne AGF fejre de tre point med sejren på 2-1.

AGF har dermed seks point af seks mulige, mens Viborg stadig jagter det første point.