KØB PLUS!

Ny nyre til Onyszko

Endelig har Arek Onyszko fået den nyre, han i to et halvt år har gået og ventet på. Nu drømmer han om en ny karriere som fodboldtræner.

Det var et chok for den tidligere Viborg-, OB- og FC Midtjylland-målmand Arek Onyszko, da han for to et halvt år siden fik konstateret alvorlige nyreproblemer. Netop hjemvendt til Polen for at genstarte karrieren efter en tumultarisk afsked med Danmark måtte han se sin karriere sat på stand-by og indrette sit liv efter en timevis i dialyse, men nu ser tingene igen lysere ud.

Efter at have konstateret, at hverken hans bror eller fars nyrer matchede ham, dukkede der den 6. januar pludselig en passende donor op.

- Jeg blev ringet op sent om aftenen. Normalt tager jeg den aldrig, når det er fra hemmeligt nummer efter kl. 22, men min kæreste sagde, at det måske var noget vigtigt, så jeg svarede, fortæller Arek Onyszko til den polske avis Sport.

- Kan du komme til Szczecin? lød spørgsmålet i den anden ende af røret, og midt om natten begav Arek Onyszko sig afsted, blev opereret samme nat og vågnede op til beskeden om, at han nye nyre fungerede, som den skulle.

- Jeg har fået et nyt liv, siger Arek Onyszko, der stadig er indlagt, men snart forventes udskrevet og nu drømmer om at vende tilbage til fodboldbanen og en ny karriere som træner.