AaB fulgte nedsabling i Bukarest op med nyt nederlag, da mestrene tabte 0-1 til FC Vestsjælland

Hvis der eksisterer en fodbold-gud, så nåede denne nok at dingle med hovedet et par gange i løbet af FC Vestsjælland og AaBs søvndyssende affære.

Men et flot solomål af FCV's Rasmus Festersen efter 75 minutter var kampens store højdepunkt, og samtidig også nok til en hjemmebanesejr i Slagelse.

Sidst AaB var i Slagelse festede de med champagne og guldhatte, da mesterskabet blev sikret i næstsidste spillerunde i sidste sæson. 0-0 var dengang nok til, at guldet blev nordjysk, da FCK samtidig besejrede FCM i Herning.

Der var langt fra de brede smil og ekstasen fra AaB-spillerne denne råkolde mandag aften, hvor nederlaget til FCV var kulminationen på en rigtig dårlig uge for de forsvarende mestre- og pokalvindere.

Torsdag blev AaB nedsablet i Europa League med cifrene 0-6 ude til rumænske Steaua Bukarest, som endda scorede alle målene i anden halvleg.

Træner Kent Nielsen havde forsøgt sig med et par andre spillere i startopstillingen som Andreas Bruhn, Rasmus Blåbjerg og Nicklas Helenius som nye i forhold til Steaua-kampen.

Men stort set hele kampen var en trist og meget taktisk affære, hvor der blev skabt relativt få åbne chancer. AaB kom frem til et par store muligheder i anden halvleg, hvor især angriberen Anders K. Jacobsen manglede skarp i afslutningerne.

Efter 1-0 sejren over FCK i Aalborg for ti dage siden talte AaB-profilen Kasper Risgård om, at truppens kvalitet skulle testes med så mange kampe på kort tid. Men noget tyder på, at man ikke står distancen med fokus på både Superliga og Europa League. Snart venter pokalturneringen også.

Det hæmmer AaB, at bærende og erfarne spillere som Thomas Enevoldsen og Nicklas Helenius er langt fra topformen. De mange unge spillere løfter sig ikke synderligt, som de gjorde i sidste sæson og Nicolaj Thomsen virker også ret fraværende i modsætning til guldsæsonen.

Der mangler i høj grad Kasper Kusk, som blev solgt til Twente i sommerens løb. Hans speed og kampafgørende aktioner er meget savnet.

For FC Vestsjælland var sejren vigtig ovenpå en meget blandet sæsonstart i de første otte Superliga-kampe. Det var klubbens tredje sejr, men de to seneste kampe havde holdet tabt klart til både Hobro og Esbjerg.

Derfor havde FCV-træner Michael Hansen lagt op til en mere påpasselig defensiv, der skulle lukrere på omstillinger, og den opskrift var der held med på Rasmus Festersens matchvindermål.

AaB har endnu aldrig vundet en Superliga-kamp i Slagelse, som absolut ikke er deres favoritdestination.