KØB PLUS!

Nu gælder det feriepenge-sagen

Brøndbys ansatte har forladt forhandlingsbordet. Ind træder nu Spillerforeningen

Brøndby har taget et stort og vigtigt skridt væk fra den økonomiske afgrund. Ledelsen i den hårdt prøvede klub har - i samarbejde med en advokat - godkendt den aftale, spillerne og de øvrige medarbejdere har sammenstykket.

Dermed har de to parter fundet fælles fodslag om en lønaftale, der sammen med hjælp fra investorer, et salg af gymnasiet på Brøndby Stadion til Brøndby Kommune og mulighederne for et forlig med Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag, skal redde klubben fra konkurs. Aftalen er i stand i fin tid inden den aftalte deadline i dag klokken 14.

Sporten.dk erfarer, at aftalen lægger sig meget tæt op af det forslag, Brøndbys medarbejdere hev op af hatten allerede onsdag aften som svar på ledelsens indledende forslag om en permanent lønnedgang på 10 procent og hele 25 procent i de kommende tre måneder. Der er dog små tilføjelser.

I aftalen reduceres medarbejdernes januar-løn med 75 procent. Denne reduktion får medarbejderne tilbage med april-lønnen - efter Brøndbys aktieemission er gennemført. Aftalen bakkes op af næsten samtlige medarbejdere i klubben.

Da sporten.dk fangede Tommy Håkonsson i aftes, var det derfor en optimistisk Brøndby-direktør, der tog telefonen. Han ville ikke sige, at en aftale er endegyldigt på plads, men han indrømmede, at det peger den rigtige vej.

- Vi er kommet rigtig langt, og nu er medarbejderne gået hjem for at tygge på tingene, fortalte direktøren.

Brøndby er dog ikke reddet med medarbejdernes accept. Med lønaftalen i hånden genoptager Tommy Håkonsson i dag de forhandlinger med Spillerforeningen, som fortsat kan vælte hele Brøndby-læsset. Vestegnsklubben og Spillerforeningen skal nå frem til et acceptabelt forlig i feriepengesagen, inden klubbens overlevelse sikres.

- Vi skal have alle ben på plads, inden vi kan stå. Så for at vi kommer i land med redningsplanen, er det en betingelse, at vi har en aftale med Spillerforeningen i hus, siger Tommy Håkonsson.

Netop i Spillerforeningen hilser direktør Mads Øland Brøndbys fremskridt mere end velkommen. Han er nu klar til for alvor at trække arbejdshandskerne på.

- Vi har presset på for at få en aftale siden september, og vi er mere end klar til at indgå den aftale. Vi har snakket med Brøndby dagligt, og det skal vi helt sikkert også gøre fredag (i dag, red.),,siger Øland.

De to parter nærmer sig en aftale, og Øland er klar til at bruge arbejdshandskerne til at fire på sine krav. Ét krav er dog ufravigeligt: Øland og hans medlemmer skal bruge en garanti på de mange millioner kroner, Brøndby skylder, hvis klubben trods alt ender med at gå konkurs.

- Der er steder, hvor vi kan hjælpe Brøndby. Der er en løbetid på betalingen, og der er nogle rentekrav, vi kan fire på. Men det ændrer ikke på det springende punkt: sikkerheden. Der er helt sikkert kommet nogle positive ting fra Brøndby de seneste dage, men vi skal have en sikkerhed for, at vores medlemmer får deres penge, hvis Brøndby alligevel går konkurs. Det er et afgørende punkt for os, understreger Mads Øland.