KOMMENTAR

Forhandlingerne mellem Spillerforeningen og Brøndby har, lige siden dommen i Feriepengesagen blev afsagt den 11. september sidste år, kørt ekstremt dårligt.

Parterne står langt fra hinanden, og her fire en halv måned senere er de stadig ikke enige om, hvad det er for et beløb, de forsøger at finde en afbetalingsordning på. Er det de 4 mio. kr. til Thomas Rasmussen, Martin Ericsson og Peter Madsen, der skal findes en løsning på, eller er det de 24 mio. kr. plus renter, som ifølge Spillerforeningen er det endelige beløb, når de cirka 60 sager gøres op? Det ligger stadig ikke fast, omend det dog forlyder, at Brøndby er klar på at acceptere Spillerforeningens krav på 24 mio., men ikke renterne.

Med et døgn til, at spillerne skal have løn, er det en gigantisk margin at forhandle om, og da klimaet mellem forhandlingsparterne er så ekstremt dårligt, at begge sider i de sidste timer inden deadline hver især vælger at gå i medierne for at udpege skurken, ligner en konkurs mere end nogensinde et realistisk scenario.

Først skød Benny Winther i Jyllands-Posten skylden for de træge forhandlinger på Spillerforeningen og dens krav om renter, og onsdag formiddag svarede Mads Øland igen i en pressemeddelelse ved at pege på års dårlig ledelse af Brøndby IF som årsagen til det økonomiske morads.

Man forsøger lige nu at udpege den syndebuk, der i morgen skal have skylden for, at Danmarks største sportsbrand gennem de seneste 30 år, lukker og slukker, hvis ikke det kommende døgn byder på et sensationelt gennembrud.

Fra Brøndby-kant hedder forklaringen grådighed. Fra Spillerforeningen taler man om dårlig ledelse.

Det er ikke ret sundt for et afsluttende forhandlingsforløb, der i udtalt grad har haft brug for en mægler, fordi hovedpersonerne Mads Øland og Tommy Håkansson kørte hurtigt træt af hinanden i et forhandlingsklima, der var præget af gensidig mangel på respekt.

Spørgsmålet er nu, om parterne kan nå hinanden.

Er svaret ja, har Tommy Håkansson investorer og låneydere klar til at gennemføre en likviditetsforbedring på 25-30 mio. kr., der skal holde skuden flydende indtil emissionen senere på foråret, siger han.

Er svaret nej, kan Brøndby i morgen eller på fredag gå i betalingsstandsning og ende med at lukke. Det er også Tommy Håkansson, der siger det. Uanset om der måtte være tale om forhandlingstaktik eller ej, virker alt andet nu urealistisk, fordi Brøndby-direktøren har malet sig op i et hjørne, hvor han dårligt kan udbetale fuld løn, selv hvis pengene faktisk er der, hvilket ikke kan udelukkes, fordi han da vil blive afsløret i et stort, mislykket bluff-nummer. Så det ER giftigt lige nu.

Konkursen er rykket tættere på, end da jeg i efteråret skrev, at overlevelse var et 50-50 spørgsmål. Desværre.

Morten Crone Sejersbøl er fodboldredaktør på BT. Følg ham på twitter.com/morten_crone


TILFØJELSE: Jeg har valgt at lukke for kommentarer, da enkelte personer spredte racistiske budskaber. Mvh. Morten