KØB PLUS!

Nu er Laudrup i spil hos Chelsea

Michael Laudrup er plan B hos Chelsea, når jobbet som manager skal besættes til sommer.

Michael Laudrups navn er brandvarmt i international fodbold. Resultaterne med Swansea giver genlyd over det hele, og naturligvis mest i England.

Derfor er Michael Laudrup pludselig blevet en seriøs kandidat til et af de helt store trænerjobs i Premier League, og nu meldes Chelsea interesseret i den danske træner.

Den store og normalt troværdige engelske avis Telegraph melder fredag, at Michael Laudrup er på Chelseas ønskeliste som ny manager fra den kommende sæson. I første omgang er Laudrup kun Chelseas plan B, men når man kigger på de øvrige kandidater, så kan han hurtigt blive rykket helt frem.

Drømmetræneren er ifølge Telegraph Dortmunds succesfulde Jürgen Klopp, men tyske kilder vurderer over for avisen, at han er mere interesseret i at blive i Dortmund, indtil landstrænerjobbet i Tyskland er ledigt.

En anden brandvarm kandidat er netop Tysklands landstræner Joachim Löw, men han vil først være ledig på markedet efter VM i Brasilien i 2014.

Og så er der Evertons manager David Moyes, der omvendt tippes som en oplagt afløser for Sir Alex Ferguson i Manchester United, hvilket kan få ham til at have is i maven og blive i Everton til Ferguson stopper.

Den nuværende Chelsea-manager Rafael Benitez ventes ikke at blive tilbudt en permanent kontrakt, og det virker ikke sandsynligt, at José Mourinho gør comeback på Stamford Bridge.

Det er derfor ikke urealistisk, at Michael Laudrup meget hurtigt bliver en topkandidat i Chelsea.

- Laudrup har virkelig taget England med storm. Jeg tror bestemt, at Chelsea, Arsenal og Manchester City har ham på deres liste over mulige managers. Han har skabt endnu mere med Swansea end Brendan Rodgers gjorde, og han røg jo til Liverpool, fortæller Dominic Fifield, der dækker Chelsea for Guardian.

- Chelsea får svært ved at lokke deres favoritter, og så dukker Laudrup pludselig op lige under topfeltet. Laudrup kom med lidt dårlige resultater fra andre trænerjobs i Europa, men det er helt glemt nu. Hans facon og måde at være på er lige præcis det, som topklubberne søger. Især Chelsea. Han vil passe rigtig godt ind i klubben, vurderer Dominic Fifield.

Laudrup har tidligere på ugen været nævnt som et varmt emne i Real Madrid, hvor præsident Florentino Perez også har den tidligere Real-spiller på en liste over fem mulige trænere i næste sæson.

Michael Laudrup var i øvrigt i fornemt selskab torsdag, da han var inviteret af det engelske fodboldforbund sammen med Sir Alex Ferguson, David Moyes og Fabio Capello til en snak om moderne fodbold.

Læs også: