Det er den mest værdifulde enkeltkamp i hele fodboldverden. Vinderen får en plads i Premier League, og sejren har en anslået minimumsværdi på 120 millioner pund (1,25 milliarder kr.).

Og det blev sidste års nedrykkere fra Norwich City, der tog den sidste plads i næste sæsons Premier League takket være en sejr på 2-0 over Middlesbrough.

Det var 'kanariefuglene' fra Norwich, der begyndte kampen bedst. Middlesbrough virkede nervøse, og efter 12 minutter gav Norwich-presset bonus, da Cameron Jerome erobrede bolden fra Daniel Ayala nær hjørneflaget, hvorefter Cameron Jerome lokkede Middlesbroughs målmand, Dimitrios Konstantopoulos, til at tage et skridt frem fra mållinien - kun for at blive udplaceret af et hårdt skud i det nærmeste hjørne.

Tre minutter efter blev det 2-0 efter et fint angreb af Norwich, hvor Steven Whittaker til sidst lagde bolden ind i feltet til Nathan Redmond, der tog bolden ned og hamrede den forbi Middlesbroughs græske veteranmålmand til to-måls-føring.

Denne chokstart kan man godt sige, at Middlesbrough aldrig kom sig over, og kampen sluttede derfor 2-0 til Norwich City, som er tilbage i Premier League efter et års fravær.

»Jeg troede på det hele vejen. Men en ting er at tro på det. Noget andet er at gøre det,« sagde Norwich-manager Alex Neil til Sky Sports efter kampen.

»Store spillere leverer på den store scene. Og det var det, man kunne se i de første 20 minutter. Vi spillede helt utroligt,« sagde den blot 33-årige manager, der kom til Norwich City i januar fra den skotske Premier League-klub Hamilton.

»Vi vidste, vi skulle have en god start, for Middlesbrough kan være svære at nedbryde. Det er for kampe som denne, man spiller fodbold. Jeg er overlykkelig,« sagde Norwich Citys midtbanespiller, Jonny Howson, til BBC Radio.

Lige så stor glæden var i Norwich-lejren, lige så stor var skuffelsen hos Middlesbrough.

»Det er hårdt, for holdet har gjort alt for at rykke op i denne sæson.Men Norwich spillede bedre, og de fortjener at rykke op. I dag begik vi to fejl, og i finaler koster fejl dyrt,« sagde Middlesbroughs manager Aitor Karanka, der har en fortid som assistent for Chelsea-manager José Mourinho i deres tid i Real Madrid.

Karanka kan dog glæde sig over et lille økonomisk plaster på såret. Middlesbrough får efter nederlaget i oprykningsfinalen hele entreindtægten fra kampen.

Ud over Norwich City rykker også Bournemouth og Watford op i Premier League til næste sæson. De to klubber rykkede automatisk op som nummer et og to i den næstbedste række, The Championship.