KØB PLUS!

Norsk landsholds-stjerne begæret konkurs

Den norske landsholds-angriber John Carew skylder angiveligt de franske myndigheder godt og vel 7,5 millioner kroner og er blevet begæret personlig konkurs.

Fra 2005-2007 spillede norske John Carew for franske Lyon. Under sin tid i klubben har den høje angriber tilsyneladende ikke betalt korrekt skat af sin løn. Klubben skulle angiveligt have givet ham indtrykket af, at han ikke behøvede tænke på skatteberegningerne.

Tv2.no skriver, at de franske skattemyndigheder mener, at Carew har et udestående med dem på en million euro eller godt og vel 7,5 millioner kroner, og derfor er han blevet begæret personligt konkurs.

Derfor ruller sagen nu, og det tager fokus væk fra grønværen, og det ærgrer Per Flod, der er advokat og Carews agent.

- Det er klart, at det ikke er sjovt at være under konkursbehandling. I stedet for at fokusere på fodbold må John gå til møder med advokater. Denne sag bekymrer John, han vil ikke have noget udestående. Han siger selv, at det ikke stresser ham, men det er klart, det rører sig inde i den store krop, siger han til norske Dagbladet.

Carew er ikke enig i, at han skylder så mange penge i skat. Han mener, at han blot skylder 300.000 euro, eller det der svarer til ca. 2,2 millioner kroner. Derfor hyrede han i første omgang en britisk advokat til at se på sagen, men det gav problemer.

- Da advokaten ikke leveret dokumentationen inden fristen, begærede de franske skattemyndigheder John konkurs. Det skete, uden at John var klar over det. John Carew har så mange penge, at han kan betale kravet fra franske myndigheder, det er ikke et problem, siger Per Flod.

Selv om John Carew ville kunne betale de 7,5 millioner kroner, så vil angriberen kæmpe for sin ret.

- Jeg har ingen problemer med én million euro. Jeg har det mangedobbelte i fri kapital, men jeg betaler ikke dette for husfredens skyld. Vi har sat en jurist på sagen. Jeg tager kampen, vi er sagligt uenige i striden, siger Carew til tv2.no.

Som følge af problemerne med de franske myndigheder skal John Carew nu igennem en længerevarende proces i England, hvor han som spiller i West Ham er bosat. Her skal han bevise, at der ikke er hold i, at han er konkurs.

Læs også: