KØB PLUS!

Nicki Bille: Derfor ville jeg væk

Nicki Bille Nielsen var op til nytår en ombejlet herre og kunne vælge og vrage mellem mange klubber. Men regelmæssig spilletid i Norge vægtede højest for angriberen.

Han skiftede i sommeren 2010 FC Nordsjælland ud med spanske Villarreal. Sidenhen har den stået på spilletid primært for klubbens andethold, mens han de seneste år har været udlånet til Elche og Rayo Vallecano.

Udlånsperioden hos sidstnævnte udløb ved indtrædelsen i det nye år, og derfor skulle angriberen endnu en gang ud og kigge efter et nyt lejemål. Men det var ikke svært at finde nye arbejdsgivere. Interessen for Nicki Bille var nemlig stor.

Hen over julen var telefonen rødglødende, da en lang række repræsentanter fra spanske klubber ønskede at leje angriberen - her i blandt Alcorcon, Elche, Cordoba, Murica, Santander og Lugo. Men ingen kunne tilbyde det, som Nicki Bille ønskede.

- Jeg har haft lejeaftaler i en del år efterhånden, og det har været hårdt mentalt at skulle flytte rundt hele tiden og møde nye holdkammerater. Jeg tror ikke på, at det er vejen til succes, og da Rosenborg kom nu her med en rigtig godt kontraktudspil, så synes jeg, at det var et godt skridt for mig at komme op og spille med om mesterskaber og forhåbentlig i Europa, siger Nicki Bille til Sporten.dk.

Kampen om danskerens underskrift endte med et kapløb mellem norske Rosenborg og hollandske NEC Nijmegen. Men da sidstnævnte ikke kunne matche Villarreals økonomiske krav, så stod nordmændene tilbage.

- Det er flot, at de har købt mig fri af Villareal, for de har været ude og bruge en del penge. Så at de har købt mig viser bare, at de er klar til at satse på mig, og det giver også bare mig utrolig meget lyst til at give noget igen, siger Nicki Bille og fortsætter:

- De er i gang med noget stort deroppe. De vil gerne tilbage til de gamle dyder, og der er kommet en ny træner, som vil spille 4-3-3 og offensiv fodbold, så det glæder jeg mig til at være en del af.

I Rosenborg har han skrevet under på en aftale gældende for de næste 4 år, og i den periode har han rig mulighed for at vise sig frem for Morten Olsen, selvom det ikke er noget han har i tankerne umiddelbart.

- Landsholdet er ikke noget jeg har haft i tankerne vedrørende et klubskifte. Men selvfølgelig er det stadigvæk en drøm at komme med, det har det været siden jeg var lille. Nu vil jeg bare koncentrere mig om at spille godt i Rosenborg, og hvis jeg gør det, så kommer det måske, siger Nicki Bille.

Nicki Bille har første træning tirsdag i sin nye klub, som i sidste sæson sluttede som nummer tre i den norske Tippeliga.