Fodboldklubben Newcastle sikrede sig mandag aften oprykning til Premier League med en 4-1-sejr over Preston.

Newcastle. Newcastle vender fra næste sæson tilbage til den bedste engelske fodboldrække, Premier League, efter en enkelt sæson i The Championship.

Det står klart, efter at Newcastle mandag aften sikrede sig oprykning med en 4-1-sejr på hjemmebane mod Preston. Sejren betyder, at holdet ikke længere kan indhentes på andenpladsen i den næstbedste række.

Newcastle har 88 point efter 44 kampe og mangler at spille to kampe.

De nærmeste forfølgere er Reading med 79 point samt Sheffield Wednesday og Huddersfield med 78 point. Sidstnævnte har spillet 43 kampe og kunne derfor teoretisk set hente Newcastle, hvis det ikke var blevet til sejr mandag.

Men det blev det altså, og det blev en overbevisende en af slagsen.

En begivenhedsrig første halvleg blev skudt i gang efter blot syv minutters spil, da Newcastle-angriberen Ayoze Perez sendte hjemmeholdet på oprykningskurs med en scoring til 1-0.

Kort tid efter reducerede Preston og lagde dermed midlertidigt en dæmper på den optimistiske stemning på St. James' Park.

Få minutter før pausefløjt sørgede Christian Atsu dog for, at Newcastle igen kunne dufte Premier League, da han gjorde til 2-1 på en flot kontrascoring.

I anden halvleg pressede hjemmeholdet fortsat på, og da Preston efter lidt over en times spil begik straffespark og fik rødt kort, så var løbet kørt.

Matt Ritchie omsatte sikkert straffesparket til scoring, og få minutter senere var Ayoze Perez på pletten for anden gang i opgøret. En returbold ramte lidt heldigt den 23-årige spanier, der dermed blev dobbelt målscorer.

Kampen endte 4-1, og dermed er Newcastle-manager Rafa Benitez og hans spillere klar til at tørne ud i Premier League fra næste sæson.

I sidste uge sikrede Brighton, der har den danske målmand Casper Ankergren på holdkortet, sig den anden direkte oprykningsplads til Premier League.