*


KØB PLUS!

New Firm slået tilbage til nul

KOMMENTAR

Jeg dypper utvivlsomt tæerne i de stærke følelsers farvand her.

Det var nedslående at sidde foran tv-skærmen i aftes. Det hele skulle jo egentlig handle om et bemærkelsesværdigt resultat på Brøndby Stadion. Det skulle handle om klubknægten Mike Jensen som matchvinder i sin sidste hjemmekamp i blåt og gult, om fornemmelsen af, at der virkelig ER kommet gods i Brøndby-holdet, om Quincy Antipas' voldsomme betydning for sin nye arbejdsgiver og altså primært om det sjældne faktum, at traditionsklubben ude fra den københavnske vestegn endelig formåede at besejre FC København i en særdeles betydende fodboldkamp.

Tænk, Brøndby holdt DM-favoritterne fra at score i 120 minutter. Nu taler de færreste om alt, hvad der egentlig kunne lægge scene til en rigtig god fornemmelse i Brøndby.

Mike Jensen fejrede efter slutfløjt sit emotionelle øjeblik nede bag den mest berømte endetribune i dansk fodbold, og der var en håndfuld fans, som listede sig ind for at kramme klubknægten på hans sidste aften på hjemmebane. Jeg havde oplevelsen  af, at de fik lov til det. Jeg havde også oplevelsen af, at kontrollørerne - måske som Mike Jensen påvirket af Brøndbys fine aften - bare derfra lod alle tilskuerne fra stadionets sydside strømme ind på græsset for at fejre aftenen. Ja, for man så jo, hvordan Brøndby-fans på græsset blev en festlig oplevelse, da klubben forrige uge besejrede Silkeborg på udebane.

Hvis det virkelig var en bevidst beslutning at lade tilskuerne sive ind på stadion - og jeg fik overhovedet ikke bedømt på alle optagelserne på 3+ en anden fornemmelse - var det en idiotisk beslutning. Hvis det virkelig var en bevidst beslutning 'at lade alle restriktioner være' - som jo vitterligt var ønsket fra klubbernes ledelse ifølge politiinspektør Michael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi - var det himmelråbende naivt, når man bare lige bruger fem sekunder på at indregne den historik, der er forbundet til opgørene mellem Brøndby og FC København.

Et par tusinde Brøndby-fans blev ikke forhindret, mens de stille og roligt trissede ned mod den modsatte endetribune, hvor tilskuere med forkærlighed for FC København stadig stod og fordøjede det overraskende nederlag. Nåede der at gå mere end 15 sekunder, før det første romerlys blev sendt over mod rivalernes fanlejr?

Derfra skulle det gå galt, og hvis det virkelig lykkedes fansene at beskytte hinanden i en grad, så der ikke er tilskadekomne i dag, er det overraskende lykkeligt. Det lignede i et kort moment en konfrontation, der kunne have fået katastrofale følger - hvilket også i dag er politiets analyse.

Og dermed blev det vigtigste opgør for dansk fodbolds kommercielle udvikling slået tilbage til nul. Nu tygger man på sanktionerne, og de kan komme fra mange kanter. DBUs disciplinærudvalg sidder med magt til at sanktionere i en grad, der kan få betydende indflydelse på Brøndbys økonomi, hvad enten det ender med bøder eller kampe med tomme tribuner. Politiet skal evaluere på aftenen uden restriktioner og vil afgjort presse på for at skabe en fremtid, der ikke er båret af tillid til hverken kontrollører eller fansenes egendisciplin.

Her fra sidelinjen må jeg også bare for helt egen regning konstatere, at de tv-billeder, der i dag når frem til alle danskerne, næppe gør noget positivt overhovedet for den brede offentligheds lyst til at kaste penge efter oplevelsen på stadion.

Jeg ved ikke en dyt om, hvordan man sikrer et fodboldstadion. Jeg skal ikke forsøge at bilde et eneste menneske noget andet ind. Jeg ved kun, at FCK og Brøndbys tilskuere på de gode aftener er enorme, uundværlige motorer for stemningen og attraktionsværdien i dansk fodbold.
Nu er det bare igen historien om et negativt fortegn, og dansk fodbold fortjener mere end bare retorisk afstandtagen til onsdag aften.

Din kommentar

Kommentarer

Der er også penge i det

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 4. december 2012, 13:49

Nu er det vist slået fast, at spillerne med Mike Jensen i spidsen har deres store del af ansvaret for, at der er opdyrket en syg rockerlignende tilhængerkultur. Når spillerne til enhver tid foretrækker at fejre netop med vandalerne bag målet og ikke med børnefamilierne på langsiden, ja så går det, som det er gået.

Men måske skal spillerne også tænke på, hvem der betaler deres løn. Det gør ikke alene de fædre, der (endnu) vover at tage deres børn med til fodbold - men det gør også sponsorerne, og hvor læneg bliver de ved med at stå for mosten.

En sponsor knytter sig til en fodboldklub i håbet om en positiv eksponering, men er det f.eks. positivt for et forsikringsselskab at vandaler og voldsmænd render rundt i trøjer med deres navn på trøjen.

Måske var det derfor, at Codan ikke længere mente, de kunne holde til at blive forbundet med Brøndby. Det var måske noget for BT at undersøge - Flemming?

Det skulle jo nødugt blive sådan, at Carlsberg, der jo baserer hele deres markedsføring på drengerøvskulturen bliver den eneste sportssponsor tilbage

Nogen holder hånden over nogen...

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 13:21

For mig er det et faktum, at en bestemt kerne af fodbold tilskuere - de er jo ikke tilhængere af fodbold - går igen på stadions sammen med deres uhensigtsmæssige adfærd. Nogen kender ansigtet på disse tilskuere, endda Mike J ser ud til at kende en del. Nogle må have en grim smag i munden hvergang Sydsiden går bersærkergang, ved tanken om de skulle have lavet et opkald eller, måske endda endnu bedre, taget en fornuftig snak med vedkommende. Og når spilleren Mike J selv deltager voldsomt i OS VS DEM retorikken, som kun de allermest ubemidlede fans bruger, så er det da svært for disse ikke at forstærkes; polariseres. Og når så samtidig 'rock' stjernen Mike J lige skal op på banden for at pleje sit ego, så er han i den grad med til at piske stemningen op. Også ved at feste sammen med sine tilhængere, hvis grundtanken er at man kun defineres udfra en modgruppe. Forfærdelige billeder, men jeg nåede da lige at glædes over en fremragende fodbold kamp i 1 minut, inden miseren virkelig åbenbarede sig.
Nåede også at glædes over hvad der lignede en mere reel og virkeligheds nær selvforståelse fra Brøndbys mange, gode tilhængere. Et billed som igen er spoleret af, at samtlige Brøndby tilhængere jeg har talt med efter kampen i onsdags, fryder sig over sejren. Hahahaha, hvem fryder sig ovenpå 6-7 års nedtur? Helt ærligt.

Fremragende kommentar

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 12:41

Balanceret, ned fingeren på det allervigtigste i situationen og bare drøn godt skrevet. Fremragende, Flemming. Hvis Superligaen skal vokse og kunne noget mere, så er der brug for at der strammes op omkring reglerne, således at klubberne bliver nødt til at holde fans ude af stadion og instruere deres personnel i rent faktisk at visitere fansene ordentligt. Og så skal vi have en lang, lang periode med god stemning hvor familiefædre og -mødre får bygget en tillid op til at Superligaen er et trygt og familievenligt sted.

Ingen af de pågældende fans vil nogensinde forstå, at ligaens kommercielle potentiale på ingen måde afgøres af dem, men af den store, tavse masse af mennesker som gerne vil se attraktiv fodbold med rimelig spænding om udfaldet og i festlige, men trygge rammer. Det er noget klubberne og DBU og Divisionsforeningen skal sikre; også i en dialog med fansene, men det skal sikres uanset.

Vel brølt!

amok?

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 11:45

Hvorfor er det at at ordet amok og kæmpe skandale bliver med med at gå igen?
Ja det er da en katastofe at fans løber på banen for at juble, provokere og "få lidt ekstra ud af aftenen", men slap nu af.

Det virker til at medier gør alt for at puste til ilden her, og uden at situationen kan undskyldes, så eskalerede situationen jo netop ikke.

Man undres...

Det hele startede vel fra en spiller

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 10:47

Der er stort set ingen af jer journalister, der sætter spørgsmålstegn ved den seance Mike Jensen - al ære og respekt for at det var hans foreløbige sidste optræden i den gule trøje- lavede lige efter kampen, og som meget vel kunne være starten på "fansenes" indtagelse af banen, som endte med denne store skandale. Dette med at hoppe op på rækværket (Mike Jensen) og tage Brøndbyflag og råbe og dirregere "fans", der i forvejen er opstemte, er en meget dårlig cocktail, og det burde en klog spiller vide. Dette var nok stærkt medvirkende til at uroen begyndte. Jeg har ikke set noget billede af Mike Jensen seance i aviserne-man plejer ellers at få det hele med- ej heller et spørgsmål fra en journalist til Mike Jensen, om hans handling nu også var så smart . Det kunne man godt fokusere lidt mere kritisk på efter min mening

Jørgen Jønsson

Hvorfor ser ingen på fck fans i denne sammenhæng?

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 10:00

Brøndby fans strømmer på banen for at hylde spillere og for at håne fck tilhængere. Den hån kan fck tilhængerne ikke håndterer, og flere vælger at kaste antændte romerlys mod Brøndbys fans. Hr og Fru Danmark fans, vel og mærke, ikke hooligans. En fck tilhænger får 60 dage ubetinget for at sparke en hund.

Ingen af disse dele kommer frem. Kun de faaaarlige Brøndby tilhængere.

Det bliver spændende næste år, når Superligaen er uden Brøndby, hvad skal så trække tv-pengene? Ingen gider jo se kampene. Ingen gider at være på stadion, da det er jo er ren håndboldkampstemning, klappølser og sæder.

Hurra for Suppen.

Undskyld mig, men..

Skrevet af Anonym, Lørdag den 1. december 2012, 15:22

... Hvad fanden havde du regnet med? At vi ville kaste med røde roser på brøndbys ludersønner? Desuden var der vist lidt mere end bare at "håne" men det er selvfølgelig svært at bedømme fra din sofaplads ude i slummen. Evt tjek nogle klip af hvordan brøndbybøsserne kaster med lightere og slår med elektrikerrør.. Idiot.

Undskyld mig, men..

Skrevet af Anonym, Lørdag den 1. december 2012, 15:22

... Hvad fanden havde du regnet med? At vi ville kaste med røde roser på brøndbys ludersønner? Desuden var der vist lidt mere end bare at "håne" men det er selvfølgelig svært at bedømme fra din sofaplads ude i slummen. Evt tjek nogle klip af hvordan brøndbybøsserne kaster med lightere og slår med elektrikerrør.. Idiot.

Når stemning ikke lures

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 09:25

Problemet er som andre har påpeget, at Kenn Hansen slår en skævert ved ikke at vise konsekvens. Han fumler rundt og skaber dårlig stemning ved sine fejlkendelser -- drop nu den internationale linje - se lige de store ligaer - de har droppet den danske facination af Wimbledon-kamp ånd. Derefter skal der tages konsekvent på første romerlys, mønter mv. mod Lars Jakobesen, og baneløb. Men dommeren skaber bare den dårlige stemning han inviterer til den indre hulemand. Og når så BIF - igen - ikke tager kontrol og sikkerhed alvorligt, men med deres klubåndslogik siger ok til baneløb mv. har vi balladen. Ros til FCK-fans og primært vagter for ikke lade det udvikle sig til en decideret tragedie. Og ros til politiet for at reagere så hurtigt og håndfast. Tror det var rettidigt. Personligt mener jeg at der skal noget alvorligt til for at slå ned på det her. Se bare fanformand og BIF-spillere, der ikke har forstået hvor alvorligt det her er og kan blive. Fodbold eren familiesport og skal blive ved med at være det. BIF må taberdømmes, frateges point eller noget endnu mere dratisk. Bøder løser ikke det her. Og så kan FCK som del af det kollektive ansvar betale lidt til politi, stadionudbedringer mv. Her er det vigtigt at huske hvad der er reaktion og aktion.

Konsekvens

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 09:09

Nu må der bides til bolle i DBU. De må finde konsekvenserne frem og droppe den vage tilgang, de har haft hidtil. BIF må taberdømmes, idet det er det eneste der giver mening. Sportsligt er det naturligvis ikke tilfredsstillende, men det er altså det der gør ondt som fan. At ens hold straffes for det man gjorde. Og nej det er fodboldfans der gjorde det. Drop klichen om at der ikke var foodboldfans. Kampe uden tilskuere, bøder og andet er for vagt, når vi ser scener, der minder om England i 80'erne.

Det er desværre game over...

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 03:30

for New Firm efter det her.

Var helt rart at være i Parken og se at den fik fuld skrald, men det er desværre nok ikke længere en mulighed efter det her.

Problemet er jo ikke om folk og fæ...

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. november 2012, 03:28

løb på banen for at fejre eller hvilken grund de nu havde til det.

Problemet er romerlys der bliver kastet efter fans på tribunen fra fans på banen, og den esktremt farlige situation der kan opstå, der selv kan få uskyldige der ikke havde vold eller ballade i tankerne til at slå klik i et ophedet øjeblik, og ende i en situation som de nok ikke havde haft lyst til fra starten af.

Kontrolorørne fejlede med ikke og holde folk tilbage, skandale at folk overhovedet får tanken, politiet var lidt længe om det men fik da fjernet folk fra banen i sidste ende.

Men hjemmeholdet som er arrangør af kampen graver kun deres egen grav hvis de frakalder sig noget ansvar. Mand jer op og tag ansvar for episoden, og håb på at overbærende DBU er.... overbærende.

Tænk på hvor slemt det kunne være endt...

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 23:22

Jeg er dybt rystet over hvor katastrofale BIF´s kontrolører håndterer hele situationen.

Ingen af dem forhindrer tilsyneladende bif tilhængerne i at komme ind på banen vel vidende, at der er tale om en højrisiko kamp.

HALLO hvad sker der er de helt væk, enhver der bare har fulgt en lille smule med gennem de sídste par år ved hvor meget tilhængerne hader hinanden og man skal selvfælgelig ikke skal have tilhængerne så tæt på hinanden lige efter kampens afslutning.

Jeg har vedhæftet et lille you tube klip fra de forfærdelige begivenheder efter kampen, hvor det fremgår at FCK´s vagter (20-30 stk.) holder flere hundrede bif tilhængere væk fra FCK´s fan, indtil politiet efter 2 minutter kommer dem til undsætning.

Se selv og tænk lige en ekstra gang over hvor galt det kunne være gået, hvis ikke de 20-30 kontrolører havde holdt bif fansene væk fra FCK fans....

http://www.youtube.com/watch?v=LiGJ-Pg1jI4

skandale

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 22:08

atter engang må man undre sig over hvorfor de fleste ""tosser" er tilknyttet Brøndby
det gentager sig år efter år giv klubben en bøde de kan mærke og fjern tilhængerne
fra kampene i en periode.det er ikke rigtig at folk ikke kan tage børn med når Brøndby
spiller desuden må klubben fremover betale politiets løn ved afvikling af kampe fremover

Bedre research tak!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 21:04

"Jeg ved ikke en dyt om, hvordan man sikrer et fodboldstadion. Jeg skal ikke forsøge at bilde et eneste menneske noget andet ind."

Hvorfor skriver du så en klumme om hvordan du ikke synes det er sikret godt nok?
Fint du har en mening, men det er der ikke mange mennesker der kender offsidereglen som ikke har! Bare fordi du er journalist tilfører det ikke din mening nogen værdi, hvis du ikke bruger din journalistiske ballast, til noget mere interessant end lidt lommefilosofi fra kantinen og en overskrift i typisk klichejargon.

Nej, undersøg forholdende, snak med nogen fagfolk - lav din research!
Og kom så med en mening du for alvor tør stå ved, i stedet for at gemme dig bag "det er jo bare min mening" parolen for alle intetsigende klummer. Hvis det var en velkendt tv-reklame, så var du blevet slået i hovedet med en mikrofon!

Jeg ved godt det så ville være lidt sent at skrive klummen i næste uge, så skulle den måske bare aldrig være skrevet. Der kunne også være arbejdet på forhånd, eller du må gemme den til næste gang emnet aktualiseres. Det jo nok hverken første eller sidste gang pressen skriver om tilskueruroligheder, vel...

Jeg kan i øvrigt godt li' flere af dine klummer og hører dig også ofte i det udmærkede FodboldFM, når du udtaler dig med kant, baggrund og dybde.

Men lige netop denne slags klummer skærer mig i øjnene. Og denne udgave af slagsen var slem! Sorry - opfat det konstruktivt.

Retorik BT/Berlingske - igen!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 18:43

Kære Flemming,

Jeg er oprigtig ærgerligt over, at du vælger at tage "alarm"-og-"hvordan skaber vi overskrift"hatten på i vurdering af denne sag.

Ingen tvivl om, at det er no-go, når Brøndby og fck fans kommer så tæt på hinanden!

MEN!!

Brøndbys indtrængen på banen er jo ikke et ønske om, at komme ned til fck tilhængere, men derimod et ønske at fejre deres spillere. Dog får de mulighed for at trænge ned til fck tilhængerne og håne dem - endelig at få lov til at besejre dem, forløsningen over for engangs skyld at trække det længste strå! Alt sammen positive elementer, som vi nok skal tilbage til de 90´erne for at opleve.

Hvorfor kommer dette ikke frem? Hvorfor ikke fortælle historien om en masse Brøndby drenge/mænd, der løber rundt og jubler, kræmmer fremmede og holder fest..?

Jeres dækning er desværre utrolig snævresynet. Sporten formår desværre ikke, at præsenterer andre vinkler end den negative. Sporten ønsker, at fremstå som et seriøst sportsmedie, men med dækning som denne viser Sporten desværre (igen), at det mere handler om sensationer end om seriøs sports journalistik, hvilket Morten Crone fint bakker op med hans tweet i dag; "Fodboldhold vinder kampe hver dag. Selv BIF. Forboldhold taber hver dag. Selv FCN. Derfor er baneinvasion og unfair play mere interessant."

Hvorfor ikke differentiere sig fra mængden!?!

Klam journalistik

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 13:22

Uden at forklejne gårsdagens hændelser, så er det altså en klam måde at bedrive journalistik, når B.T. i deres billed-dækning af balladen vælger at starte ud med et billede, der slet ikke er fra hændelsen: http://www.sporten.dk/fodbold/se-balladen-i-billeder (den er fra en kamp i Parken.)
Så er stemningen ligesom lagt - og så ser man stort på at formidle ud fra virkeligheden.

Spillernes ansvar

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 11:41

Hej Flemming

det er godt at se, at du får øjnene op for spillernes ansvar. Gang på gang har vi set, at spillerne med overlæg vælger at fejre deres triumfer foran de mest voldelige fans. Og det var også hvad der skete her - med Mike Jensen i spidsen løb de ned foran voldsmændende på South Side, kravlede op på banden og med deres attitude helt klart "inviterede dem indenfor". Hvad det førte til så vi med al ønskelig tydelighed.

Bagafter kunne man så høre geniet Mike Jensen udtale, at han godt forstod, at tilskuerne gik amok.

Nu må spillerne altså snart lære, at de også har et ansvart, og klubberne har tilsvarende et ansvar for at fortælle dem, at de i stedet for voldsmændende skal vælge at fejre foran de fredelige tilskuere, der heldigvis stadig er flertallet.

Dommeren er medskyldig

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. november 2012, 18:38

Dommeren reagerede alt for passivt i situationen hvor LArs Jacobsen blev bombaderet med skyts. Han burde have gjort tegn til at han evt ville stoppe kampen hvis det ikke stoppede. I stedet virkede det som om LJ var for sensitiv og bare skulle se at komme i gang. Dårlig og svag dommer var medskyldig.