Celtid red stormvejret af i Israel. Også i Rom var der stort drama, da Roma så rødt og røg ud til Porto.

København. Erik Sviatchenko skal spille fodbold i Champions League.

Det ligger fast, efter Celtic tirsdag aften med nød og næppe klarede sig fra udekampen mod Hapoel Beer Sheva med et nederlag på 0-2.

Skotterne vandt det første opgør 5-2, og det var lige netop nok til at gå videre til gruppespillet på trods af en pauver og nervøs indsats i Israel.

Erik Sviatchenko kom på banen 25 minutter før tid, da hans holdkammerater næsten havde sat hele tremålsføringen fra det første opgør over styr og var bagud 0-2.

Danskerens tilstedeværelse hjalp til at lukke hullet.

Allerede efter 22 minutter fik det skotske hold et forvarsel om, at det ikke skulle blive helt nemt at holde tremålsføringen fra Skotland, da Ben Sahar scorede til 1-0 på et hovedstød efter hjørnespark.

På det tidspunkt havde hjemmeholdet i forvejen brændt et straffespark, som Saidy Janko begik, men Mahran Radi hamrede bolden lige på målmand Craig Gordon.

I anden halvleg blev ondt værre, da Saidy Janko og målmand Gordon stødte sammen, og Ovidiu Hoban kunne puffe den løse bold over stregen til 2-0.

Celtic-manager Brendan Rodgers var som sådan på randen af endnu et af de mange skuffende resultater i Europa, som blev en del af hans tid i Liverpool.

Men denne gang red han og hans mandskab stormen af.

Også i Rom var der stort drama, da Roma tog i mod Porto. Gæsterne kom foran 1-0 efter blot otte minutter, da Felipe tæt under mål fik plads til at heade bolden i nettet.

Det gav gisp i hovedstaden, for med 1-1 i den første kamp var scoringen lig med adgangsbillet til gruppespillet for Porto, hvis romerne ikke svarede igen.

Det gjorde de - men på den forkerte måde. Seks minutter før pausen tabte anfører Daniele De Rossi hovedet og fik direkte rødt kort for en stempling på Pereira, som måtte lade sig udskifte et par minutter senere.

Fem minutter ind i anden halvleg gik det endnu mere galt for Roma. Denne gang ramte Emerson en modstander med en farlig tackling, og den polske dommer Marciniakhev hev igen det røde kort frem.

Med to mand i undertal var det gevaldigt op ad bakke for Roma, og med omkring et kvarter tilbage af kampen fjernede Porto den sidste spænding med to scoringer lige efter hinanden til slutresultatet 3-0.

Også Legia Warszawa, Monaco og Ludogorets er klar til gruppespillet i Champions League efter tirsdagens kampe.

Onsdag afgøres det, om også FC København kommer med videre.