Spanien havde en forfærdelig fodbold-sommer, hvor holdet allerede efter gruppespillet var færdig ved VM. Men Vicente del Bosque blev på posten som landstræner, og med ham ved roret skal den store fodboldnation spille sig til EM i Frankrig i 2016.

I den første kvalifikationskamp vandt Spanien overbevisende med 5-1 over Makedonien, men allerede i anden runde var problemerne tilbage for del Bosque. Ude mod Slovakiet, som også vandt sin første kamp i gruppen, tabte de forsvarende europamestre med 1-2.

Juraj Kucka scorede det første mål allerede efter 17 minutters spil, og selv om Spanien blandt andre stjerner havde Premier League-topscoreren Diego Costa, der har imponeret i Chelsea med foreløbig ni mål i syv kampe, med i hele kampen, skulle man helt frem til otte minutter før tid, før Alcácer satte udligningen ind.

Den stilling holdt kun få minutter, så sænkede Miroslav Stoch det spanske hold, der allerede nu er presset i gruppe C, hvor også Ukraine befinder sig.

Ukraine, som tabte 0-1 til Slovakiet i første runde, vandt torsdag aften ude mod Hviderusland med 2-0, mens sidste kamp i gruppe C mellem Makedonien og Luxembourg endte 3-2 til makedonerne. Lilleputnationen Luxembourg var tæt på den helt store sensation, da man indtil midt i anden halvleg førte med 2-1.

I Stockholm skulle Sverige med FCK-spillerne Mikael Antonsson og Pierre Bengtsson i startopstillingen forsøge at tage en sejr mod Rusland, men vort broderland måtte nøjes med 1-1.

Udeholdet begyndte bedst og var tæt på at vinde over svenskerne, der inden kampen var ubesejret i de sidste 11 kampe på hjemmebane i europæisk kvalifikationssammenhæng.

Efter 10 minutter scorede Aleksandr Kokorin nemlig ved at sende en blød bold igennem benene på en passiv Mikael Antonsson. Målmand Andreas Isaksson havde ikke fart nok og måtte se bolden gå ind ved det fjerneste målhjørne.

Kun et par minutter senere havde Sebastian Larsson mulighed for at score på et tyndt dømt straffespark, men målmand Igor Akinfeev diskede op med en flot redning. Få minutter efter pausen fik svenskerne dog passeret Akinfeev, da Ola Toivonen dirigerede et godt indlæg fra Erkan Zengin i mål.

Sverige har med pointdelingen kun to point efter to kampe, mens Rusland er oppe på fire point. Samme antal har Montenegro i gruppe G efter 0-0 ude mod Liechtenstein. I samme gruppe vandt Østrig med 2-1 over Moldova.

England var på forhånd store favoritter i kampen mod San Marino, og det endte med forventet sejr på 5-0, som sikrer, at englænderne topper gruppe E med seks point efter to kampe.

- Folk er nødt til at indse, at ligemeget hvad de siger, så er der ikke noget plads i første halvleg i disse kampe, hvor et fit og sundt hold har 10 mand bag bolden, siger landstræner Roy Hodgson til BBC efter en kamp, hvor der var utilfredshed over, at England blot førte med 2-0 ved pausen over et hold, der kun havde en fuldtidsprofessionel i startopstillingen.

Det ligner, at Roy Hodgsons tropper skal kæmpe med Litauen om førstepladsen, for også det østeuropæiske hold har maksimumpoint efter en sejr på 1-0 over Estland.

Omvendt er Schweiz kommet meget skidt fra land i gruppe E med to nederlag, da det torsdag aften blev til et nederlag på 0-1 til Slovenien.