I 11 år har AB været med i den næstbedste række siden nedrykningen fra Superligaen i 2004. Chancen for også at være med til næste år er stadigvæk til stede efter anden sejr på stribe lørdag.

AB vandt i sidste runde over det kommende Superliga-hold, Viborg, og lørdag blev det så til en sejr hjemme på 2-0 over Vendsyssel, der ellers har haft en glimrende sæson og indtager rækkens fjerdeplads.

Lørdag kom akademikerne foran allerede efter fem minutters spil ved den tidligere AaB-angriber Simon Bræmer. I anden halvleg sørgede Kristian Uth for slutresultatet 2-0.

FC Fredericia er den krog, som AB skal forsøge at hænge deres hat på. Østjyderne spillede lørdag 2-2 mod Skive, som fremdeles kun har tabt en kamp på eget græs.

Skive kom i første halvleg foran 2-0 ved Jesper Henriksen og den tidligere AGF- og Valencia-spiller Danilo Arrieta, men i anden halvleg sørgede Patrick Bang Nielsen og Anders Hostrup for to mål til FC Fredericia, som dermed fik et point, der kan vise sig at blive meget værdifuldt.

Inden sidste runde har AB et point op til FC Fredericia, som også har en bedre målscore. I sidste runde skal AB med andre ord vinde ude over AGF for at klare frisag. Samtidig må FC Fredericia højst få uafgjort i hjemmekampen mod HB Køge.

AB er de sidste tre sæsoner sluttet en placering over nedrykningsstregen.

I lørdagens øvrige kampe vandt HB Køge over Roskilde, Viborg vandt i Brønshøj, mens kampene Lyngby-AGF og AC Horsens-Vejle begge sluttede 2-2.

Foruden Viborg er AGF sikre på at rykke op, mens Brønshøj er sikre på at slutte sidst.