KØB PLUS!

Muligheder der forsvandt

KOMMENTAR

Søndag aften havde jeg som den ene af to værter på Radio24Syvs debatprogram FodboldFM besøg af Morten Olsen. Både før, i pausen og efter den to timer lange udsendelse var Morten Olsen flittig med mobilen, fordi afbuddene til det danske landshold flittigt tikkede ind.

Det irriterede ham tydeligvis, for han havde tænkt sig at eksperimentere. Måske med en ny midtbane-konstellation. Måske med et tremandsforsvar bestående af Agger, Kjær og Okore med Lars Jacobsen og Kevin Conboy som wingbacks. Måske med en ikke nærmere defineret, men ny, midtbane-konstellation.

Men nu, fortalte han, ender det nok med så få taktiske forsøg som muligt, fordi landsholdet er så afbudsramt, at der ikke er overskud til så meget andet end bare at holde sammen på det hele og forsøge at give de mange nye spillere så god en oplevelse som muligt. Det er farligt at beskylde folk for hypokondri eller pjæk, men jeg kan dårligt slippe tanken om, at der er kortere vej til et afbud til en træningskamp, end der er til en kvalifikationskamp.

Det viser tendenserne i udlandet også. England har eksempelvis spillere fra den næstbedste række med, når de møder Sverige i aften. Jeg har ærligt talt svært ved at lade mig forarge, for i et tæt kampprogram er efterårets sidste træningskamp i november for de flestes vedkommende den eneste mulighed for at fravælge en kamp uden point på spil. Og havde det ikke været mit job at se den slags, havde det sikkert også været en af dem, jeg selv syntes, jeg kunne undvære.

Der er noget meget ucharmerende ved disse landskampe i november, og at de seneste fire opgør mod Wales, Sydkorea, USA og Tjekkiet er blevet lagt til rette i henholdsvis Brøndby, Esbjerg og Aarhus, har ikke hjulpet meget. Jeg fornemmer ikke, at de kampe har været med til at få provinsen til at føle sig som en tættere del af det danske landshold. Jeg har ikke løsningen på, hvordan træningskampene (især i efteråret, med fire måneder til næste kamp) skal blive mere interessante og gøre større gavn for landsholdene.

Mit bud er, at det er der heller ikke andre, der har inden for de realistiske rammer, hvor klubberne og økonomien styrer stadig mere, Jeg tror, de er på vej ud. Indtil da må landstræneren få det bedste ud af de begrænsede muligheder, der er tilbage.

Det samme må tilskuerne, og jeg vil da personligt glæde mig til at se Viktor Fischer i aktion. Så lidt positivt bragte afbuddene da.

Din kommentar

Kommentarer

Olsen (færdg)...

Skrevet af Anonym, Torsdag den 15. november 2012, 11:53

Hej Morten

Vi er mange danske fodboldfans, som sidder klistret til tvskærmen, hver gang det danske herre landshold spiller. Men vi må kigge langt efter sejrerne, og vi befinder os i en kritisk situation mht. kvalifikationen til slutrunden i foråret, pga. manglende resultater. umiddelbart tror jeg faktisk at vi er færdige.
Hvornår begynder i at stille spørgsmålstegn ved Morten Olsens præstationer. I Sverige har de et ringere landshold på papiret, men alligevel overrasker de gang på gang, dette kan skyldes trænerens kompetente indsigt og fodbold forståelse.
Vi skal ha ny landstræner, for vi vinder ingen fodboldkampe
Kan vi evt. starte en debat her, jeg og mange andre tilhængere af dansk fodbold er fustreret.
Jeg hører gerne fra dig.

Med venlig hilsen

Niklas Hansen

Morten Olsen er absolut bedste valg!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 15. november 2012, 15:14

Hej Niklas,

Først en tak for at du prøver at skabe en saglig debat, og ikke bare mudderkastning :o)

Jeg sidder også kamp efter kamp og ser landskampene, og er enig i at de allerede på nuværende tidspunkt har placeret sig i en kritisk situation mht. VM i Brasilien. Jeg er dog slet ikke enig i at problemet ligger ved MO!

Jeg mener ikke umiddelbart at Sverige overrasker gang på gang i højere grad end Danmark. Se f.eks. de sidste to kvalifikationer; begge gange er DK endt over Portugal, hvilket vel må betegnes som en overraskelse af de helt store!

Problemet for DK's landshold er i højere grad spillermaterialet. Uanset hvor dygtig en træner MO er (og det er han!), så kan han ikke ændre på det materiale, han har til rådighed. Jeg har tidligere kritiseret ham for nogle beslutninger under kampene, men mener helt sikkert at han er vokset som træner (eksempelvis mod Bulgarien, hvor han sætter en ekstra angriber ind, da DK er en mand i overtal).

Problemet med MO er mere at han har en dårlig kommunikationsform (eller slet ingen). Det gør at folk ikke kan sympatisere med ham, og så vender man ham ryggen, når det går skidt. Men uagtet hele lukketheden omkring MO og DBU, så kan jeg simpelthen ikke se hvilken dansk træner, som skal gøre det bedre! (og lad nu være med at nævne Laudrup)

My 50 cents - peace and out!
- Lasse Jensen