KØB PLUS!

Mr. Fair Play: Nye regler!

Morten Wieghorst lægger op til, at dommeren skal have nye beføjelser efter skandalen i Parken.

Morten Wieghorst blev Danmarks Mr. Fair Paly, da han i 2003 med vilje brændte et straffespark under en landskamp mod Iran ved Carlsberg Cup i Hong Kong, efter at en modstander havde samlet bolden op i hænderne, da han troede, han havde hørt dommeren fløjte.

Tirsdag aften sad den nuværende U21-landstræner på tribunen i Parken, da Luiz Adriano overtrådte en paragraf i den uskrevne fair play-lov, Morten Wieghorst selv fulgte til punkt og prikke, og han var ved at tabe kæben over det, han så.

- Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg så det. Fair play er fantastisk, og det er meget udbasuneret, men der skal kun én tåbe til at ødelægge det. Derfor tror jeg også, at tiden er kommet til, at dommeren skal have tildelt retten til at give modstanderen bolden, hvis den har været ude af spil på grund af en skadet spiller, siger Morten Wieghorst til sporten.dk.

Selvom U21-landstræneren peger på Luiz Adriano som den ene tåbe, der var i stand til at ødelægge hele fair play-stemningen, mener han også, der var andre, der fejlede.

- Jeg har stor respekt for Lucescu som træner, men det her er for dumt. Jeg mener, han fralægger sig ansvaret ved at sige, at holdet ville have givet FCN målet. Han gjorde jo ikke noget reelt. Han kunne jo have kaldt sine spillere ud til linjen og have lavet aftalen, siger Morten Wieghorst.