Mourinhos plan: 12 år mere i Chelsea - og så landstræner

José Mourinho har for længst bevist sig værd i Europas bedste klubber. FC Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid har alle nydt godt af portugiserens lederegenskaber, der har skaffet stribevis af pokaler.

Derfor er den 50-årige manager vel også en af de mest eftertragtede på trænermarkedet. Hans nuværende klub, Chelsea, skal dog ikke være nervøse for at miste 'The Special One' foreløbig. Mourinho sværger troskab til London-klubben.

- Jeg vil sige 12 år mere. Jeg bliver 51 næste måned. 12 år og derefter to år til at komme til VM med et landshold. Helst det portugisiske, men ellers det engelske, sagde Chelsea-manageren søndag til engelsk presse.

Mourinho skiftede i sommer Real Madrid ud med Chelsea, som han fra 2004-2007 også stod i spidsen for med flere mesterskaber til følge. Her blev kærligheden til klubben vakt, hvilket fik Mourinho til at søge tilbage og underskrive en fire-årig kontrakt. Selvom der ifølge portugiseren var tilbud, der økonomisk var bedre.

- Hvis jeg gik efter økonomien, havde jeg ikke været her, hvor jeg tjener meget mindre end i Real Madrid. Jeg kom ikke her, fordi jobbet er let, eller fordi jeg har et hold, der er klar til at kæmpe om titlen. Eller på grund af kontrakten. Det er den dårligste kontrakt, jeg har haft i seks år. Jeg er her, fordi jeg elsker klubben og projektet, siger José Mourinho, der også kommer med en lille opsang efter de nylige trænerfyringer af hans tidligere assistenter Steve Clarke og André Villas-Boas.

- Den bedste måde at lede en klub er ved at gøre det med stabilitet. Du får bedst spillerne til at vokse, hvis der er stabilitet. Det gælder i forhold til idéer, filosofi, måden du vil spille på og lederskabet, siger Mourinho.

- Kig på Manchester United. David Moyes ser ud til at få ro og tid til at gøre sit arbejde. Det synes jeg er fantastisk.

Læs også: