KØB PLUS!

Mourinho kryptisk om Real-fremtid

Nyheden om, at José Mourinho synes færdig i Real Madrid til sommer, har plantet Ajax Amsterdam og klubbens danskere midt i medieorkanens øje.

Det burde have været et almindeligt pressemøde, inden en Champions League-kamp uden den helt store betydning med de sædvanlige forbehold, krumspring og roser af modstanderens profiler.

Men mandagens obligatoriske seance op til Real Madrids kamp mod danskerklubben Ajax Amsterdam blev alt andet end almindelig.

Historien om skilsmissen, der bunder i samarbejdsvanskeligheder mellem en stolt ledelse og en til tider egenrådig og småarrogant Mourinho, stjal naturligvis al opmærksomhed på pressemødet, men hovedpersonen viste sig ikke klar til at bekræfte Marcas oplysninger.

Få timer inden Real Madrid-træner José Mourinho tog plads i mikrofonernes og kameraernes søgelys i kongeklubbens presselokale, detonerede den spanske sportsavis Marca en bombe af den slags, der kan vende op og ned på en dagsorden - og det gjorde den.

Avisen, der er berømmet for sine kilder helt inde i hjertet af Real Madrids organisation og kendt som klubbens talerør, kunne fortælle, at Real Madrid og José Mourinho går hver til sit til sommer.

Forholdet mellem klubbens ledelse, personificeret ved præsident Florentino Perez, og den portugisiske træner har længe været problematisk, men på det seneste er det blevet koldere end den danske vinter, melder avisen. Mourinho stopper derfor til sommer, tre år inden hans kontrakt med storklubben udløber.

- Min fremtid handler om at spille min Champions League-kamp nummer 101. I må spørge Florentino Perez, om han er glad for mig. Jeg har ingen problemer. Men jeg vil ikke fortælle jer, hvornår jeg snakker med præsidenten, eller hvad vi snakker om, sagde José Mourinho på den sjældent imødesete pressekonference.

Noget af det, der ifølge Marca har fået bægeret til at løbe over i Real Madrid, var Mourinhos opførsel inden søndagens derbysejr over lokalrivalerne fra Atletico. Her gik portugiseren ud på hjemmebanen Estadio Santiago Bernabeu og opfordrede Real Madrids tilhængere til at pifte ad ham. Nøjagtig som de gjorde det en uge tidligere, da holdet i Sevilla tabte til Betis.

- Jeg følte ikke noget, for egentlig så jeg bare på Casillas, der varmede op. Hvis der skulle komme pibekoncert eller nogen former for mishagsytringer mod mig, ville jeg have dem overstået før kampen, så der kun kom positive vibrationer ned mod holdet, når først vi var igang, forklarede Mourinho på pressemødet om situationen, der ifølge Marca har vakt så stor uro på ledelsesgangen i Real Madrid, at tålmodigheden med ’The Special One’ nu er løbet ud.

Kongen José Mourino synes sat skakmat uden for banen. Måske kan de unge danske Ajax-’bønder’udnytte dét faktum til en meriterende sejr i den spanske hovedstad.

Læs også: