KØB PLUS!

Morten Olsen landstræneremne i Holland

Hollands nye landstræner kan hedde Morten Olsen. Han bliver i hvert fald i forbindelse med det job, Bert van Marwijk netop har forladt.

Når en landstræner smutter eller bliver fyret, begynder medierne straks at spekulere i, hvem efterfølgeren bliver. Således også i Holland efter Bert van Marwijk har trukket sig efter den fornedrende exit ved EM-slutrunden, hvor Holland fik nul point.

De fleste medier har de tidligere hollandske landstrænere Louis van Gaal og Guus Hiddink som favoritter, og Holland har da også mange store navne at plukke af. Skulle de vælge en udlænding, er danske Morten Olsen blandt kandidaterne. Det mener i hvert fald Voetbal International, der har udarbejdet en liste med 10 kandidater, hvor Olsen er én af dem.

- Som træner for Danmark lagde han under EM grundstenen for Van Marwijks afgang. Det 1-0 nederlag blev begyndelsen til ende. Den 62-årige dansker har et godt ry internationalt for sine præstationer med Danmark, og han har den fordel, at han tidligere har været teknisk direktør i Ajax og er stærk i det hollandske sprog, skriver de i sin begrundelse.

Ud over Morten Olsen, Louis van Gaal og Guus Hiddink, nævner Voetbal International Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Frank de Boer, Gertjan Verbeek, Co Adriaanse, Ruud Gullit og Arsene Wenger, mens De Telegraafs liste over emner ydermere bringer Foppe de Haan og Dick Advocaat i spil.

tipsbladet.dk