I Danmark er der ingen over og ingen ved siden af FC København, når det handler om økonomiske muskler.

De danske mestre har transfervindue efter transfervindue vist, at de kan hente spillere fra hylder, som konkurrenterne ikke er i nærheden af. Men det sker for lånte penge. På listen over Europas mest forgældede klubber er københavnerne således at finde på en opsigtsvækkende 19. plads. Det viser en rapport udarbejdet af Uefa.

138 millioner euro svarende til over en milliard kroner skyldte Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK, væk i 2015.

I toppen af listen er den engelske storklub Manchester United i en liga for sig med en gæld på 536 milloner euro (knap fire milliarder kroner). På de næste pladser finder man portugisiske Benfica med 336 millioner euro (2,5 milliarder kr.), italienske Inter med 306 millioner euro (knap 2,3 milliarder kr.), spanske Valencia med 285 euro (2,1 milliarder kr.) og engelske Queens Park Rangers med 279 millioner euro (to milliarder kr.).

Rapporten opgør også, hvem der i 2015 tjente flest penge og i samme år havde det største underskud i Europa, og resultatet tegner et billede af, at man særligt i Milano har svært ved at drive en fornuftig fodboldforretning.

Byens to store klubber, Inter og Milan, er således de to klubber i Europa med de suverænt dårligste regnskaber. Inter med et underskud på 140 millioner euro (lige over en milliard kr.) og Milan med et underskud på 89 millioner euro (662 millioner kr.). De næste på listen er Queens Park Rangers med et minus på 60 millioner euro (446 millioner kr.) og tyrkiske Galatasaray med et minus på 50 millioner euro (372 millioner kr.).

I den anden ende af skalaen befinder Liverpool sig. Med et overskud på 75 millioner euro (knap 560 millioner kr.) leverede englænderne det klart bedste regnskab i Europa i 2015. Championship-klubben Newcastle følger overraskende efter på anden pladsen med et plus på 43 millioner euro (knap 320 millioner kr.). Real Madrid er nummer tre med et plus på 42 millioner euro (cirka 312 millioner kr.), mens engelske Burnley og Leicester også havde et godt år med i alt 40 millioner euro (knap 300 millioner kr.) i overskud.