KØB PLUS!

Milan: Vi forlader også banen i Champions League

Det italienske fodboldforbund vil straffe de tilskuere, som råbte racistiske ord efter de mørke spillere fra Milan i venskabskampen mod Pro Patria.

Milans spillere mener det alvorligt, når de siger, at de ikke gider høre på racisme fra tilskuerpladserne. 

Torsdag forlod de banen i en træningskamp mod fjerdedivisionsholdet Pro Patria på grund af racistiske tilråb, og står det til en af de udsatte spillere, M’Baye Niang, kan det ligeså vel ske i en Champions League-kamp. 

- Vi er klar til at gøre det igen i Serie A eller Champions League, selv om vi møder Barcelona eller Real Madrid. Vores anfører Massimo Ambrosini gjorde det rigtige ved at samle holdet og sende os ud af banen. Jeg har aldrig set noget lignende det her i Frankrig, siger Niang til football-italia.

Imod Pro Patria var det den ghanesiske spiller Kevin-Prince Boateng, som fik nok af tilråbene, tog bolden op og skød den efter den tribune, hvor lydene kom fra. Derefter vandrede han mod omklædningsrummet og tog trøjen af.

Samme retning gik alle de andre medspillere, mens enkelte fra Pro Patria forsøgte at overtale dem til at blive på banen.

Situationen har fået så meget fokus, at det italienske fodboldforbund, FIGC, nu vil undersøge sagen nærmere.

- Vi må reagere med stor kraft og uden tøven isolere de få kriminelle, der ændrede en venskabelig kamp til en skændsel for italiensk fodbold, siger fomand, Giancarlo Abete, til forbundets hjemmeside.

Også Urby Emanuelson og Sulley Muntari fik racistiske tilråb mod sig i den omtalte kamp.

Læs også: