KØB PLUS!

Michael Laudrup: Bliver nærmest lykkelig

Swansea-manageren er tavs om, at han er i spil til at afløse Alex Ferguson i Manchester United. Han ser i stedet frem mod et travlt program, der kan få stor betydning.

Lille Swansea fik 23. december et flot point ud af anstrengelserne mod mægtige Manchester United, og straks derefter kom historien om Michael Laudrup som afløser for den aldrende United-manager Alex Ferguson på 70 år.

Det var den velrenommérede avis The Guardian, som 1. juledag bragte danskeren i spil som kommende Manchester United-chef, men Michael Laudrup vil i et interview til Politiken lørdag ikke svare på den gisning.

- Ingen kommentarer, lyder det fra Michael Laudrup.

Swansea-træneren har da også rigeligt med seriøst arbejde at tage sig til i øjeblikket, hvor den ene kamp efter den anden med få dages mellemrum melder deres ankomst i Premier League.

Halvvejs henne i turneringen ligger den walisiske klub på en imponerende niendeplads, og hvis det lykkes at hente mere end fire point i dagens udekamp mod Fulham og Aston Villa nytårsdag, vil den danske manager finde de store gloser frem.

- Det er aldrig til at sige, hvad der sker i den hektiske januar, men lige nu er jeg meget koncentreret om at holde mine spillere til ilden. Jule- og nytårsperioden er meget krævende i Premier League, og der er mange point på spil. Vi har fået to i de seneste to kampe, og vi skal meget gerne have fire i de næste to. Lykkes det, vil jeg blive meget glad - og får vi flere, bliver jeg nærmest lykkelig, forklarer Swansea-manageren.

Til at anskaffe sig pointene i dette efterår har Michael Laudrup haft det vigtige kort Michu, som sammen med Robin van Persie er Premier League-topscorer med 13 mål. 

Og de mange mål har fået andre, større klubber til at skrive den nyudnævnte spanske landsholdsspiller på listen over forstærkninger, men Michael Laudrup understreger, at Michu ingen vegne skal, selv om klubberne fra nytår kan begynde at handle.

- Vi sælger ikke Michu i dette transfervindue. Dels har Michu stor betydning for os, dels er han slet ikke interesseret i at komme væk. Han trives og har det godt her i Swansea, så det er slet ikke på tale med et salg, slår Laudrup fast.

Michael Laudrup må dog undvære Michu i dagens kamp mod Fulham, da angriberen fortsat sidder ude med en skade i anklen fra den seneste 0-0-kamp mod Reading.

Læs også: