Chile vinder årets udgave af Copa America.

Det står klart, efter at de rødklædte sydamerikanere vandt en usædvanlig hårdt spillet affære over Argentina med 4-2 efter straffespark på Metlife Stadium uden for New York City.

Den ordinære kamp sluttede 0-0, men der var masser at se til for kampens dommer, Heber Lopes.

Han uddelte hele otte gule kort, og allerede efter første halvleg havde begge hold tilmed fået en mand smidt ud.

Først blev Chiles Marcelo Diaz vist ud, da han i det 28. minut fik sit andet gule kort. To minutter inden pausen var det så argentinske Marcos Rojo, der fik præsenteret det røde kort.

Der manglede dog ikke chancer på banen, hvor både Chile og Argentina havde flere gode muligheder. Alligevel endte det hele 0-0, og kampen gik derfor i overtid - og derfra videre til straffespark.

Bayern München-stjernen Arturo Vidal missede Chiles første spark, som Iker Romero i Argentinas mål nemt kunne afværge.

Så skulle Lionel Messi bringe Argentina i front, men den lille argentiner sparkede bolden langt over mål.

Derefter scorede både Chile og Argentina på de kommende to spark, før Argentinas Lucas Biglia måtte se sit forsøg reddet.

Dermed satte Gato Silva sin fod på turneringens sidste spark, da han sparkede bolden sikkert ind bag Romero, og så brød chilenerne ud i jubel, mens Messi brød sammen i gråd.

Argentina må dermed se sig slået i sin tredje store finale på kun tre år.

Sidste års Copa America-finale var også et opgør mellem Chile og Argentina. Også dengang sluttede den ordinære spilletid 0-0, inden de chilenske værter sikrede sig titlen i en konkurrence fra straffesparkspletten.

For to år siden tabte Argentina desuden VM-finalen til Tyskland.

Messi og holdkammeraterne var inden Copa America favoritter til at vinde turneringen, som holdet senest vandt i 1993.

Men det blev heller ikke denne gang, at den lille argentiner førte sit land til et stort trofæ på den internationale scene.