KØB PLUS!

Messi, Xavi eller Ronaldo er den bedste

Lionel Messi, Xavi Hernandez eller Cristiano Ronaldo bliver i næste måned kåret til verdens bedste fodboldspiller.

Verdens bedste fodboldspiller kommer fra enten FC Barcelona eller Real Madrid.

Så meget står klart, efter at det europæiske fodboldforbund (UEFA) mandag barberede den oprindelige liste ned til tre navne: Den argentinske angriber Lionel Messi og den spanske midtbanespiller, Xavi Hernandez, der begge spiller for FC Barcelona, og den portugisiske offensiv-spiller Cristiano Ronaldo, der repræsenterer Real Madrid.

Vinderen opnår titlen World Player of the Year, og han bliver den første af slagsen. Tidligere kårede alverdens fodboldtrænere FIFA World Player of the Year, samtidig med at europæiske journalister kårede Årets Spiller i Europa. I den sidstnævnte kåring var det fra 1995 dog også muligt for spillere fra andre kontinenter at vinde, hvis blot de optrådte for en europæisk klub. Dermed endte de to konkurrencer ofte med den samme vinder, og det er derfor, de nu er slået sammen.

Lionel Messi vandt den sidste FIFA World Player of the Year i konkurrence med sine klubkammerater Xavi Hernandez og Andres Iniesta. I 2009 vandt han også den sidste afstemning om Årets Spiller i Europa.

Spillerne fra nummer fire til ti i årets konkurrence er allerede bestemt efter den første afstemning.

4. Andres Iniesta (FC Barcelona/Spanien)
5. Radamel Falcao (FC Porto/Colombia)
6. Wayne Rooney (Manchester United/England)
7. Nemanja Vidic (Manchester United/Serbien)
8. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan/Sverige)
9. Gerard Piqué (FC Barcelona/Spanien)
10. Manuel Neuer (Schalke 04/Bayern München/Tyskland)

Hvem, der bliver årets spiller i verden, afgøres af 53 europæiske journalister - en fra hvert medlemsland i UEFA.

Det er nyt, at afstemningen foregår i august, og den afspejler på den måde snarere, hvor godt spillerne klarede sig i den forgangne sæson, hvor konkurrencens to forgængere holdt sig til kalenderåret, som kun ganske få turneringer afvikles efter.

Din kommentar