Chile havde fortjent et point, men Messis straffesparkmål var nok for Argentina i VM-kvalifikationskampen.

Buenos Aires. Lionel Messi udnyttede et straffespark og sikrede dermed Argentina en smal og vigtig 1-0-sejr over Chile i torsdagens VM-kvalifikationskamp.

Med de tre point er Argentina tilbage på gruppens tredjeplads, der giver automatisk adgang til slutrunden i Rusland.

Argentina blev tilkendt et straffespark i kampens 16. minut, efter at Angel Di Maria blev skubbet i ryggen i feltet.

Og det lykkedes altså holdets helt store stjerne at passere Claudio Bravo i et af halvlegens få højdepunkter.

Argentina har i kvalifikationen været langt fra den form, der sendte holdet i VM-finalen i 2014.

Chile, der manglede midtbanedynamoen Arturo Vidal, havde fortjent mindst det ene point i kampen mod Argentina.

I kampens indledning fik holdet et mål underkendt efter et frispark fra venstre side, da Jose Fuenzalida ifølge dommeren stod offside.

Samme Fuenzalida kom igen i fokus, da han ifølge dommeren gik for hårdt til Angel Di Maria i chilenernes felt og udløste et straffespark.

Midtvejs i anden halvleg fik Argentina en forskrækkelse, da et frispark af Alexis Sánchez endte på træværket.

Trods flere gode chancer til Chile i kampen lykkedes det Argentina at sikre alle tre point.

Med sejren er Argentina noteret for 22 point på tredjepladsen i puljen - otte point efter Brasilien og et efter Uruguay.

Brasilien slog netop Uruguay 4-1 tidligere torsdag.

Colombia, der hjemme slog Bolivia 1-0, ligger nu på fjerdepladsen, der giver adgang til playoff-spillet om en VM-plads.

Colombia har et enkelt point mere end Ecuador, der ude tabte 1-2 til Paraguay.