Argentina besejrede Sverige 3-2 i testlandskamp. Svensk baneløber skabte turbulens, da han midt under kampen entrede på banen og kyssede Lionel Messi på panden

Det var Zlatan versus Messi. Duellen som havde trukket knap 50.000 tilskuere til Friends Arena i Stockholm-forstaden Solna, og som det svenske fodboldforbund angiveligt havde betalt sine argentinske kolleger seks mio. danske kroner for at arrangere.

Men som det så tit går i den slags opgør, er forventningens glæde den største.

I hvert fald var det ikke meget man så til superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Ganske vist tilkæmpede han sig et par hjørnespark. Men skarpheden manglede, da han fem minutter før pausen ikke nåede frem til et indlæg fra venstrekanten.

Og så var det sket med Zlatan Ibrahimovic, der før kampen havde aftalt med den svenske landstræner, Erik Hamrén, at han skulle udskiftes fra anden halvlegs begyndelse.

Årsag: Hans 31 år gamle og slidte krop skulle skånes, så han er klar til sin franske klub Paris SG’s kommende kampe.

Lionel Messis præstation kunne der derimod intet indvendes imod.

Han demonstrede fin driblekunst, var tæt på at score og leverede oplægget til Argentinas tredje fuldtræffer:

Den svenske målmand, Andreas Isaksson, kunne ikke holde Barcelona-spillerens skud, hvorefter Gonzalo Higuain scorede på riposten.

Lionel Messi måtte dog stå model til lidt af hvert.

Under opvarmningen til landskampen mod Sverige, entrede en tilskuer banen. Før konfrontationen med Messi nåede to kontrollører at overmande baneløberen. Til gengæld fik de i kampens afsluttende fase ikke fat i en anden baneløber, der nåede at kysse Messi på panden. Men den ilde berørte argentiner led ikke overlast. Så når han i dag er tilbage i Barcelona, er han klar til at underskrive en kontraktforlængelse på fem år. En aftale der på årsbasis er intet mindre end 125 mio. danske kroner værd.

At Argentina vandt testlandskampen kunne der intet indvendes imod. Således var de spilstyrende fra start til slut.

Sydamerikanerne kom foran allerede i det tredje minut, da den svenske Celtic-back Michael Lustig rettede et skud fra Gonzalo Higuain af.

Sverige kom dog fint igen, og fik i det 17. minut udlignet til 1-1 på forsvarsspilleren Jonas Olssons veltimede hovedstød.

Blot halvandet minut senere var Argentina igen foran, da Sergio Agüero på kanten af offside efter oplæg fra Angel Di Maria sendte bolden i netmaskerne til 2-1.

Argentina fastholdt grebet om svenskerne, og kunne efter Gonzalo Higuains mål til 3-1, have scoret yderligere. Men i stedet lykkedes det for svenskerne fem minutter inde i dommerens tillægstid at reducere til 2-3 på frispark af Rasmus Elm.

- Nederlaget irriterer mig. Men vi spillede for naivt, sagde hjemmeholdets målscorer, Jonas Olsson, til svensk TV4.