Scoringsrekord fra den argentinske troldmand sender Barcelona i semifinalen i Champions League. Milan gjorde, hvad de kunne.

Havde Messi et scoringskompleks mod italienske hold i Champions League?

Nej, i hvert fald ikke længere. Tværimod satte argentineren scoringsrekord tirsdag aften, da han med to scoringer udbyggede sin sæson-total til 14 i turneringen. Og det var i den grad med til at sende AC Milan ud af Champions Leagues kvartfinaler og Barcelona videre til semifinalerne med resultatet 3-1.

Med sine 14 mål i dettes års udgave af Champions League skrev Lionel Messi sig ind i historien, som den spiller, der har scoret flest mål i en enkelt sæson i Europas fineste klubturnering.

Den oprindelige målrekord tilhørte indtil i aftes hollandske Ruud van Nistelrooy med i alt 12 scoringer. Med sejren holdt Barcelona også fast i endnu europæisk klubrekord, hvor holdet er ubesejret på hjemmebane i 15 opgør siden 2009.

Kampen mellem Barcelona og AC Milan var før startfløjtet turneringens foreløbige højdepunkt, som de fleste iagttagere havde ventet på og sukket efter i årets udgave af Champions League. Og optakten til den afgørende kvartfinale mellem de to storklubber havde da også næsten været turneringens finale den 19. maj i München værdig.

Der var balladen om mistænkeligt bumlet bane i første kamp i Milano, som havde fået Barcelona til at klage til UEFA. Der var fjendskabet mellem træner Josep Guardiola og svenske Zlatan Ibrahimovic. Og så var der en lille argentiner ved navn Lionel Messi, der med en enkelt scoring kunne sætte målrekord i Champions League.

Det sidste blev som bekendt en realitet allerede i kampens indledning. Det skete, da der blev begået straffespark mod Messi efter ni minutters spil. Her blev han ramt på støttebenet af en glidende tackling fra italienernes venstre back Luca Antonini. Messi var kølig, og determineret klappede han sin 13. Champions League-scoring i kassen til 1-0.

Målrekorden var hjemme, men kampen levede i den grad videre. Opgøret var livlig på chancer i begge ender. Milan stod som ventet kompakt og konstant lurende på den mindste spanske pasningsfejl. Mens Barcelona på den anden side spillede hurtigt med flydende et-to-kombinationer mellem sine modstandere.

Den snedige italienske defensiv så dog ud til at give udbytte. Efter 32 minutter blev midtbanespilleren Antonio Nocerino spillet fri af en tændt Zlatan Ibrahimovic og helt udækket kunne han sende Milan tilbage på semifinalekurs mod alle odds.

Men det overraskende resultatet blev slået ned kort før pausen. Her fløjtede den hollandske dommer Björn Kuipers igen for straffespark til Barcelona, og igen udbyggede Messi sit holds føring og sin egen målrekord i turneringen.

Straffesparket var efter regelbogen klart nok. Men man kunne med rette udfordre kendelsen på, at der så kunne dømmes urimeligt mange straffespark på den internationale fodboldscene. AC Milans spillere var da også langt fra tilfredse med dommen, der kom efter, at Alessandro Nesta rev Sergio Busquets omkuld i forbindelse med et hjørnespark.

Italienerne virkede langt fra slået og pressede i flere situationer Barcelonas skrøbelige forsvar til det yderste. Derfor kom Andrés Iniestas scoring til 3-1 i anden halvleg som en hammer mod udeholdet, der trods nederlaget havde stor ære af kampen. Alligevel skal tilføjes, at Milan trods kvalifikationen til kvartfinalen ikke har formået at vinde på udebane i Champions League i denne sæson.

Rekordernes tid er med Messis nye status som målkonge langt fra slut for de forsvarende Champions League-mestre fra Barcelona. Holdet styrer med sejren mod Milan i sikker stil mod endnu en meriterende triumf i turneringen.

For skulle det således ske, at Barcelona går hele vejen og genvinder trofæet i München, vil det være første gang i historien, at et hold formår at vinde Champions League to år i træk.