Székesfehérvár. FC Midtjylland måtte undvære nogle profiler, men skabte torsdag et fornemt udgangspunkt til returmødet med Videoton i kvalifikationsspillet i Europa League.

Med en scoring fra Filip Novak efter pausen vandt midtjyderne 1-0 i Budapest i det første opgør i tredje kvalifikationsrunde om at nå frem til to playoffkampe, der kan give en billet til gruppespillet.

FC Midtjylland havde optræk til nogle chancer i kampens indledning, hvor et langt indkast fra Kian Hansen endte hos Markus Halsti, der dog headede bolden over hjemmeholdets mål.

Kian Hansen var anfører for midtjyderne, da både Jakob Poulsen og Tim Sparv var fraværende. Mens Tim Sparv var ude med en skade, så var Jakob Poulsen ude med karantæne efter sin udvisning mod FC Vaduz tidligere i turneringen.

Pione Sisto mødte op med selvtillid efter sine to scoringer i 4-0-sejren senest over FC Nordsjælland, og efter et kvarter forsøgte Sisto sig på et direkte frispark, som dog tog muren og gav hjørnespark.

Videoton bed også fra sig, og første halvleg var en jævnbyrdig affære, der dog endte uden scoringer.

Et direkte frispark efter få minutter af anden halvleg fra hjemmeholdets Adam Bodi kunne ikke overrumple svenske Johan Dahlin i FC Midtjyllands mål.

Hjemmeholdet indledte generelt bedst efter pausen, men efter 55 minutter slog gæsterne til. Paul Onuachu headede på kanten af feltet Filip Novak fri, og tjekken halvflugtede bolden i nettet til 1-0-føring til FC Midtjylland.

Det lykkedes gæsterne at holde føringen, og dermed tager FC Midtjylland hjem fra Ungarn med en 1-0-sejr og et godt udgangspunkt før returmødet i Herning den 4. august.

FCM fuldender med sejren en god dansk europæisk runde, da Sønderjyske ligeledes vandt deres Europa League-kamp mod Zaglebie Lubin med 2-1, mens FCK onsdag fik 1-1 på udebane i Champions League-kvalifikationen mod Astra - kun Brøndby tabte, da de måtte se Hertha Berlin vinde 1-0 i kvall'en til Europa League.