Medie: Cornelius kostede Cardiff-manager jobbet

Fredag gik den ikke længere for den skotske manager Malky Mackay. Efter længere tids uoverensstemmelser med Cardiff Citys excentriske malaysiske ejer, Vincent Tan, fik han sparket.

Ifølge det britiske medie Daily Mail skal årsagen til fyresedlen findes i klubbens storshopping i sommerens transfervindue, hvor især én spiller skiller sig ud: Danske Andreas Cornelius.

Under overskriften 'Indkøbene til 50 millioner Pund, som gjorde Tan rasende og kostede Mackay Cardiff-jobbet' fremgår det i en lang og dybdegående analyse af problemerne i den walisiske klub, at Andreas Cornelius-transferen, der afhængig af præstationerne kan stige til over 90 millioner kroner, har været særligt afgørende for konflikten mellem Vincent Tan og Malky Mackay. En pris, der gjorde Cornelius til klubbens dyreste spiller nogensinde, da det blev offentliggjort.

Klubchefen skulle samtidig være utilfreds med den tidligere FCK-angribers tårnhøje ugeløn på den gode side af 400.000 kroner, som han ikke mener stemmer overens med præstationerne på banen. Andreas Cornelius har da også kun deltaget i syv kampe for Cardiff, hvor det endnu ikke er blevet til en eneste scoring. Til danskerens forsvar er det primært blevet til korte indhop fra bænken efter en lang skadespause i starten af sæsonen.

Andreas Cornelius er dog ikke det eneste indkøb, som klubbossen Vincent Tan har været utilfreds med. Også angrebskollegaen Peter Odemwingie, forsvarsspilleren John Brayford og midtbanespilleren Gary Medel har forårsaget malaysiske frustrationer.
Målt på pris, løn og spilletid er det imidlertid Cornelius, der fremhæves som det største 'problem'.

Læs også: Radikal Cardiff-ejer køber konkurstruet klub

Tilsammen udgjorde alle indkøbene godt 50 millioner Pund svarende til knap 450 millioner kroner. 15 millioner Pund (134 mio. kr.red.) mere end Tan hævder, der var bevilget. De mange dyre indkøb kostede tidligere på sæsonen sportschefen Iain Moody jobbet, som blev erstattet med den uprøvede 23-årige Alisher Apsalyamov fra Kazakhstan.

Nu er både han Moody og Malkay fortid i klubben. To mand, som førte Cardiff op i Premier League og i finalen i Capitol One Cup.

En sejr i aftenens hjemmekamp mod Sunderland vil uden tvivl lune gevaldigt for Cardiff, der blot har et point ned til nedrykningsstregen. Måske med Andreas Cornelius i startopstillingen. Han har i hvert fald noget at bevise over for klubbossen Vincent Tan.

Læs også: