KØB PLUS!

Mario Gomez sender Holland i dyb krise

Hvis Danmark skal levere miraklet mod Tyskland, så skal angriberen Mario Gomez stoppes. Mod Holland var han knivskarp, scorede to mål og sikrede tyskerne endnu tre point

Stop den mand! Så relativ simpel må landstræner Morten Olsens besked være til sin defensive styrmænd, når Danmark på søndag møder Tyskland i en mini-finale i Ukraine. Manden der skal med alle midler skal standses hedder Mario Gomez.

I gruppe B's anden kamp i aftes smadrede den tyske angriber alene Holland. Med to klasse-kasser sendte han hollænderne på katastrofekurs og Tyskland i spidsen af Danmarks pulje. Så når Daniel Agger, Simon Kjær og resten af de danske landsholdsspillere på et tidspunkt har fået arbejdet skuffelsen mod Portugal ud af kroppen og skal til at kigge frem mod mødet med Tyskland, så kan de passende nærstudere Mario Gomez og begynde at dobbeltbooke på mandsopdækningerne af den farlige angriber.

Det var ellers ikke Tyskland og Gomez som begyndte kampen bedst i aftes. Hollænderne virkede indstillede på at styre spillet fra første fløjt og dominere modstanderne. En disciplin som selvfølgelig er at efterstræbe, men bare er så pokkers svært at fuldføre mod et tysk mandskab, som emmer af kvalitet. Så da landstræner Joachim Löw havde fået justeret lidt på sine tropper i kampens indledning, begyndte de tyske spillere at æde sig ind i kampen.

Efter 24 minutter havde Tyskland fået gnasket sig så godt og grundigt igennem Hollands defensiv, at Mario Gomez på en præcis stikning fra Bastian Schweinsteiger kunne vende på en tallerken og stensikkert sende bolden ind under Hollands keeper Marten Stekeelenburg.

Det orangefarvede nationalmandskab har det ikke godt med lige præcis minuttallet 24, for det var også efter det antal, at Michael Krohn-Dehli scorede Danmarks sejrsmål, da det vandt over Holland.

Skulle Tyskland have glemt målscorer Mario Gomez undervejs i kampen, så er der nu heller ikke så meget at sige til det. For Gomez rører faktisk sjældent bolden, desværre for Holland så udnytter han bare den tid, han trods alt får med læderet for sine fødder, ekstremt effektivt.

Godt et kvarter efter Tysklands første mål var Mario Gomez igen på spil. Et langt udspark endte hos Schweinsteiger, der igen fandt sin kollega Mario Gomez med en kvik stikning. Den forvandlede angriberen så til en flot kasse, da han på ydersiden af feltets kant hamrede bolden ind i fjerneste hjørne til 2-0.

Da begge hold gik til pause var det med en fornemmelse af, at Holland allerede var på vej hjem fra slutrunden.

Men landstræner Bert van Marvijk havde ikke umiddelbart lyst til at rejse retur til Holland til en stensikker fyreseddel, så han flåede resolut to folk ud og sendte Rafael Vvan der vart og Klaas-Jan Huntelaar på banen. Det gav mere plads til Robin van Persie, som efter 73 minutter endelig fik scoret et hollandsk mål. Det var til gengæld også et flot et af slagsen. Med et resolut drive ned ad banen og en tør afslutning reducerede van Persie, som dog ikke kunne bruge målet til noget, for det rakte ikke til point.

For Danmarks vedkommende så er lektien til på søndag slet ikke så svær. Opgaven hedder: Stop Mario Gomez.

Læs også: