KØB PLUS!

Manden bag Vejles stjerner

Ejgil Jensen alias Mr. VB arbejdede 37 år i spidsen for Vejle Boldklub

Egentlig var det et tilfælde, at Ejgil Bjarne Jensen, også kendt som Mr. VB, havnede i Vejle Boldklub og ikke Vejle FC.

Som født i Vejles vestby hørte han egentlig til under VFCs område. Men til alt held for byens store klub blev nu 85-årige Ejgil Jensen rød og i mange år som sekretær i klubben en af dansk fodbolds mest markante ledere.

Derfor har den tidligere divisionsspiller Conny Laursen længe forsøgt at få en bog på gaden om den markante leder, men først nu har den blufærdige vejlenser sagt ja.

Det har givet 336 sider skrevet af journalist Jens Ancker om den markante mand, der først var ungdomsspiller i Vejle Boldklub og i 1959 som 32-årig blev valgt ind i klubbens bestyrelse.

Dermed fik klubben en sekretær, som viede hele sit hjerte og sin fritid til klubben, der året før havde vundet det første af de fem mesterskaber med spillere som OL-sølvvinderne fra 1960 Tommy Troelsen og Henning Enoksen på holdet. Mr. VB har altid været en mand med orden i tingene.

Uddannet i Arbejdernes Sygekasse - deraf navnet Ejgil Sygekasse - og med en handelsskoleuddannelse, der kom ham til gode i forhandlingerne med flere af de europæiske topklubber ved salgene af Allan Simonsen, der blev en ven for livet, Ulrik Le Fevre, Johnny Hansen og mange, mange flere.

Ikke mindst i Tyskland blev Ejgil Jensen en kendt person, der blev behandlet med stor respekt, når han dukkede op med en spiller. Og samtidig bragte penge til Vejle Boldklubs kasse med salget af de spillere, der senere blev velkendte over alt i Europa.

Ejgil Jensen markerede sig ikke blot så godt i sit fodboldliv, men også i sit arbejdsliv, hvor han blev forretningsfører i Arbejdernes Sygekasse, inden han senere endte som først kontorchef og forvaltningschef samt idrætsinspektør ved Vejle Kommune.

I hans sind var det vigtigt, at spillerne fik en uddannelse, før de fik lov at tage på et udenlandsk eventyr. Allan Simonsen var en jagtet person, men Ejgil Jensen sagde. at Allan først skulle færdiggøre sin elevtid som lagerekspedient.

Allan Simonsen havnede som bekendt i Mönchengladbach, men egentlig var det Hamburger SV, der først var på banen. Først ved et møde i Hamborg og senere i Vejle. Der løb HSV-lederne fra den aftale, man faktisk var enig om.

- Et ord var tilsyneladende ikke et ord for HSV-folkene, siger Ejgil Jensen i bogen.

Han forlod sammen med Allan Simonsen og hans far forhandlingsbordet.

- De kender vejen til banegården, sagde en vred Mr. VB, og så var den forhandling forbi.

Ejgil Jensen er en mand, der selv altid har holdt ord, og derfor kunne han slet ikke acceptere tyskernes forsøg på at snyde Vejle Boldklub og ikke mindst Allan Simonsen.

Det er ingen hemmelighed, at Ejgil Jensen er amatørmand med stort A. Men udviklingen kunne han naturligvis ikke forhindre, og han forstod at omstille sit arbejde til klubbens bedste, da der kom penge ind i fodbolden.

Han var dog tydeligt berørt, da klubben den 7. september 1988 på en ekstraordinær generalforsamling lavede aftalen med de fire købmænd Otto Christensen, John Hanssen, Arne Løvbjerg og Holger Bagger-Sørensen. Ejgils Jensen magt i klubben blev til dels taget fra ham.

Fra at stå i spidsen var han sat ud på bænken. Men aftalen var nødvendig for at redde en vaklende økonomi. Succes fik klubben dog ikke, og 24. november 1991 rykkede klubben for første gang i dens 100-årige historie ned. Fem år senere trak købmændene sig igen.

Det samme gjorde Ejgil Jensen den 30. juni 1996 ved en reception med flere end 400 deltagere Han havde ikke selv talentet til at komme på klubbens førstehold, men til gengæld hørte han til den absolutte elite i det bestyrelsesarbejde, der er mindst lige så vigtigt, hvis en klub skal have succes.

Derfor har Vejle Boldklub og dansk fodbold meget at takke Mr. VB for via de mange år, han arbejdede i klubben og også via sine poster i Dansk Boldspil Union.