KØB PLUS!

Målkongerne i vild duel

Lionel Messi og Radamel Falcao er verdens to hotteste angribere, men selv om der kun er et år imellem de to sydamerikanske målkonger, så mener Falcao, at der er langt op til Messi

Radio Marcas værter hostede og spruttede i studiet.

- Giv mig vand. Nej, giv mig luft, råbte den ene af værterne, der trods alt har guidet de trofaste lyttere gennem 12 års live-udsendelser af spansk fodbold.

Men søndag aften oplevede radioværterne og resten af verden to markante rekorder i spansk fodbold. Ikke nok med at Lionel Messi tangerede den historiske rekord for flest scorede mål på et kalenderår, da han overgik Gerd »Der Bomber« Müllers 40 år gamle rekord på 85 mål.

Nej, Messi scorede også lige en enkelt mere, så han satte sig tungt på rekorden med 86 scoringer og fik internationale sportsmedier til at gå i ekstase.

Samme aften brølede El Tigre (tigeren) endnu højere, da manden opkaldt efter det flotte rovdyr, Radamel Falcao, scorede ikke færre end fem gange i Atlético de Madrids slagtning af Deportivo La Coruña. Ikke siden Real Madrids tidligere stjerneangriber Fernando Morientes nettede fem gange i 2003, og endda brændte et straffespark, har nogen anden spiller scoret fem mål i samme kamp i den spanske liga.

Så der var god grund til, at Radio Marcas populære værter følte sig forpustede med de mange mål og rekorder fra verdens to hotteste målscorere. Lionel Messi kaldes med rette for verdens bedste fodboldspiller, men Radamel Falcao har med to fantastiske sæsoner i Atlético oparbejdet et ry som verdens bedste 9’er.

En boksangriber der behøver meget lidt plads for at finde vej til nettet. En koldblodig dræber. En tiger. Søndag aften står de så ansigt til ansigt. Målkongerne. Giganterne. Lionel Messi og Falcaos målduel på Camp Nou overskygger simpelthen det faktum, at der også er tale om et vaskeægte topbrag mellem Barcelona på førstepladsen og Atlético på andenpladsen.

15 runder inde i sæsonen plejer Barcelona og Real Madrid allerede at være langt foran de øvrige 18 hold i La Liga. Men ikke i år. Og Atlético kan i høj grad takke Falcao og hans 16 træffere i ligaen for at udfordre i mesterskabskampen.

I Barcelona nærer man dyb respekt for den klasse, Falcao har indtaget europæisk fodbold med, siden han skiftede fra River Plate til FC Porto i 2009, og siden har vundet Europa League to gange og slået europæiske målrekorder på stribe.

- Der er ingen tvivl om, at Falcao er en stor afslutter. Jeg synes ikke, at man kan sammenligne ham med Messi. Men du kan godt sammenligne den måde, de afgør kampe på. Den slags spillere er unikke, og jeg måtte da lige tjekke en ekstra gang, da jeg hørte, at han scorede fem mod Deportivo i weekenden, siger Barcelonas træner Tito Vilanova om El Tigre.

Falcao er faktisk født året før Lionel Messi, men selv om han på papiret er ældre end sin sydamerikanske kollega, så mener den stærke angriber selv, at han er milevidt fra Messi.

- Leo har prøvet det hele. Han er stadig rigtig ung, men har prøvet alt i fodbold. Jeg lærer stadig meget hver eneste dag. Jeg har kun spillet halvandet år i La Liga, og jeg ved, at der er lang vej op til både Messi og Ronaldo. Men jeg arbejder stenhårdt på at blive den bedste. Jeg har ambitioner, og jeg ønsker at nå toppen. Jeg føler, at jeg er på rette kurs, men jeg må aldrig stoppe med at arbejde på mine svage sider, forklarer Falcao i et interview med SPORT.

I sidste sæson scorede Lionel Messi magiske 50 mål alene i La Liga, som var en historisk målrekord, som Cristiano Ronaldo havde brudt blot året forinden med 41 ligascoringer. Falcao scorede i sidste sæson 24 ligamål, som i langt de fleste ligaer havde sikret ham en topscorertitel. Men Falcao erkender, at Messi er fra en anden planet.

- Jeg beundrer den kontinuitet, Leo har i sit spil og sit målantal. Han scorer stort set i hver eneste kamp. Folk bliver skuffede, hvis han ikke scorer. Det er et umenneskeligt pres, men han præsterer alligevel hver eneste gang. Jeg lærer selv nye ting om at tackle de udfordringer, hver gang jeg spiller, forklarer Falcao, der satser på at bombe løs på Camp Nou i aften.

- Jeg vil da gerne score flere end Messi, siger han og griner.

Lionel Messi Vs Falcao

Målstatistik for sæsonen 2012-2013

Messi

32 mål i 24 kampe

23 mål i 15 kampe i ligaen

2 mål i 1 kamp i pokalturneringen

5 mål i 6 kampe i Champions League

2 mål i 2 kampe i Super Cup’en

Falcao

19 mål i 15 kampe

16 mål i 14 kampe i ligaen

3 mål i 1 kamp i Europa League

Det siger de om Messi

- Du kan ikke beskrive, hvad han laver. Glem det. Oplev ham. Oplev magien.

Josep Guardiola

- Falcao er den bedste angriber i denne verden. Messi er i hele universet.

Gerard Piqué, Barca-holdkammerat

- Messi er helt deroppe, hvor han vil blive husket i årtusinder.

Diego Maradona

Det siger de om Falcao

- Jeg ville ikke bytte ham for nogen som helst. Ikke engang Ronaldo eller Messi.

Enrique Cerezo, Atlético-præsident

- Jeg har aldrig set en mere komplet spidsangriber end ham. Han er fænomenal.

Fabio Capello

- Jeg så knægtens potentiale fra første gang, vi arbejdede sammen i River Plate. Han betyder alt for holdet.

Diego Simeone, Atlético-træner

Læs også: