Stolpen stod i vejen for Viborg, da hjemmeholdet tabte med 0-1 efter Jeppe Kjærs flotte solomål for Lyngby.

Viborg. Lyngby vandt søndag eftermiddag en kneben sejr over Viborg i Superligaen.

De 3.126 tilskuere på Energi Viborg Arena kunne se gæsternes angriber Jeppe Kjær score et fremragende mål efter en individuel aktion, der sikrede Lyngby en sejr på 1-0.

Med sejren er Lyngby nu oppe på tre sejre i træk, som sender dem op på en sjetteplads og dermed en af pladserne i slutspillet.

Hjemmeholdet er fortsat at finde i nedrykningsspillet på en niendeplads med 11 point.

Gæsterne fra Lyngby kom til kampen med to sejre i de seneste to opgør på 1-0 over Brøndby og AaB, mens hjemmeholdet tabte deres sidste opgør i Aalborg med 0-1.

Det holdt ganske hårdt for sjællænderne specielt i slutningen af anden halvleg, hvor det regnede ned over Lyngby-målet med store Viborg-chancer. På mirakuløs vis vinder gæsterne dog 0-1 og sikrer sig alle tre point.

Første halvleg blev en intens affære, hvor en del af spillet foregik på midten af banen, mens begge hold gerne ville prøve at straffe hinanden med hurtige omstillinger.

Kort før pausen fik gæsterne fra Lyngby scoret, da Jeppe Kjær med en flot vending på kanten af feltet fik sat en Viborg-spiller, så han frit kunne komme igennem til afslutning.

Her svigtede den lille angriber ikke og udplacerede Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

I anden halvleg blev Viborg tvunget til at komme længere frem på banen, og det betød, at hjemmeholdet fra andens halvlegs start fik lagt et hårdt pres på Lyngby-defensiven, som stod langt tilbage.

Viborg fik skabt flere gode muligheder i anden halvleg. Tættest på kom hjemmeholdet, da et afrettet skud fra Serge Deble blev reddet på stregen af Lyngbys målmand Jesper Hansen.

I næste runde tager Viborg imod de danske mestre fra FC København, mens Lyngby får besøg FC Midtjylland.