Spørg hvilken som helst chef i en top-klub hvem han ville købe, hvis han havde pengene, og svaret ville med garanti være Luis Suarez. Den 26-årige angriber er i storform for tiden. Lørdag var han igen ustoppelig.

Liverpool havde besøg af de kriseramte oprykkere fra Cardiff, og fra første fløjt var Luis Suarez over dem. Fra sin position som angriber faldt han gang på gang ned i banen og deltog i opspillet for så til sidst selv at gøre arbejdet færdigt. Sådan lød opskriften på succes.

Efter bare 25 minutters spil betød det mål. Suarez spillede bolden ud til Jordan Henderson, som løftede den tilbage ind i feltet til Luis Suarez, der flugtede første gang og selvfølgelig scorede.

Udover at score en pokkers mængde mål, så evner den offensive spiller fra Uruguay også at lægge op til mål. Kort før pausen modtog han en dyb stikning og kom alene igennem med Cardiff-målmanden, men i stedet for at optræde selvisk sendte Suarez bolden på tværs af feltet til holdkammerat Raheem Sterling, som nemt kunne score til 2-0. Det var Luis Suarez' niende assist i denne sæson.

Men det er naturligvis mål, angriberen er berømmet og berygtet for at levere, og kort før pausen var Suarez igen manden med målene. Først kiksede han en smule i den sidste del af opspillet, men da bolden kom retur til Luis Suarez, vidste han tydeligvis, hvad han skulle gøre med den. Med et kælent og følt spark sendte Suarez bolden over i det lange hjørne uden chance for målmanden, og dermed nåede angriberen op på 19 mål i Premier League i 12 kampe. Bare i december har Luis Suarez scoret 10 mål, hvilket er en af mange rekorder, Suarez er i fuld gang med at rage til sig.

Som bekendt forlængede landsholdsspilleren fra Uruguay sin kontrakt med Liverpool for de næste fire et halvt år tidligere på ugen. Nu er han den femtebedste betalte spiller i Premier League efter Rooney, van Persie, Aguero og Yaya Toure, men vigtigst af alt for Liverpool så holder det købestærke klubber fra at jagte Luis Suarez. Måske. For den varme angriber har sikret sig en klausul, der gør, at han kan sælges, hvis Liverpool ikke formår at kvalificerer sig til Champions League. Alt tyder dog på, at det ikke bliver noget problem for Liverpool i denne sæson.

For at nå endnu længere end blot en Champions League-plads, så skal holdet dog få styr på deres problem med at fortsætte i højt tempo, når de først er kommet komfortabelt i front, for lørdag gik holdet igen ned i gear, efter de var kommet på 3-0. Derfor fik Cardiff også lov til at reducere til 1-3 ved Jordon Mutch i anden halvleg.

Scoringen betød trods alt intet i forhold til det sejren, som Liverpool nemt og sikkert hev hjem.

Både Liverpool og Cardiff begyndte kampen uden deres danske spillere, men sidst i anden halvleg kom først Andreas Cornelius og så Daniel Agger på banen.