Det blev nøjagtigt lige så intenst og dramatisk som ventet, da Serbien på udebane besejrede Albanien i returkampen ovenpå drone-skandalen i den modsatte kamp.

Efter 90 minutters forbitret fight stod der stadig to nuller på måltavlen. Først i dommerens tilægstid faldt afgørelsen, da Manchester Citys Aleksandar Kolarov først scorede til 1-0 med et fladt skud fra en skarp vinkel. Og siden blev det til 2-0, da Adem Ljajic på en omstilling løb driblede hele vejen fra egen banehalvdel, inden han vippede bolden over den fremstormende keeper.

Dermed fik danskerne en livgivende håndsrækning fra serberne. Nu skal Albanien besejre Armenien i den sidste kamp på søndag, hvis albanerne skal overhale Danmark og tage andenpladsen, der giver direkte adgang til EM-slutrunden.

Det var fuldt fortjent, at Serbien vandt kampen. Udeholdet dominerede gennem det meste af opgøret, og efter 36 minutter troede de også, at de havde bragt sig foran. Bolden var i mål, men i stedet blev der dømt frispark til den albanske målmand Berisha.

Der blev  som ventet gået til vaflerene allerede fra første fløjt, og kampen var kun tre minutter gammel, da det første gule kort faldt. Milivojević fik en advarsel for et frispark på midtbanen. I alt blev der uddelt fem gule kort, og det var ikke et for meget.

Chelsea havde to mand i den serbiske opstilling i form af Nemanja Matic og Branislav Ivanovic, og de har formentlig nydt endelig at kunne juble over en sejr. Ivanovic måtte dog lade sig skifte ud på grund af en skade i baglåret, og det er usikkert, om han bliver klar til Chelseas kamp mod Aston Villa næste lørdag.

Optakten til kampen havde vist, at der absolut ingen kærlighed er mellem de to nationer. Således var den serbiske spillerbus blevet overfaldet med stenkast ved ankomsten til Tirana, og der havde været et kæmpe sikkerhedsopbud for at forhindre ballade i byen Elbasan, hvor kampen blev spillet. Men det lykkedes at afvikle kampen uden de skandalescener, som det modsatte opgør blev ramt af.