Liverpool- stjernens barske opvækst: Mine venner er døde eller i fængsel

Havde det ikke været for fodboldkarrieren, kunne livet meget vel havde set helt anderledes ud for den 23-årige landsholdsspiller Mamadou Sakho, der har slået Daniel Agger af i Liverpool.

I et interview med den engelske avis The Telegraph fortæller Sakho åbent om sin hårde start på livet i en forstad til Paris. Der var ikke noget Louvre over de boligblokke, han voksede op i. Stedet kaldes 'Lille Afrika' på grund af den store population af afrikanske emigranter i området. Og kvarteret hærdede hurtigt drengen.

- Jeg har altid vidst, hvad jeg ville opnå i livet. Jeg voksede op med en hård mentalitet. Det var i et hårdt område af Paris, jeg voksede op i. For at illustrere det kan jeg fortælle, at nogle af dem, jeg voksede op med, er i fængsel. Eller døde. Jeg tror, det giver jer en idé om, hvad det var for et miljø, fortæller han til avisen.

De benhårde rammer tvang en ung Sakho til at blive voksen og ansvarsfuld i en tidlig alder.

- Jeg voksede op meget, meget hurtigt. Da jeg var 13 år, tænkte jeg nok som en 18-årig. Jeg vidste tidligt, at jeg havde en chance i livet, jeg ikke kunne spilde. Jeg levede passioneret, for jeg vidste, det kunne beskytte min familie, siger han.

Det var et stort kulturchok for Sakho, da han som ung teenager ankom til Paris Saint Germains akademi. Her var der regler, som skulle overholdes. Det var ikke noget, som Sakho før havde prøvet.

- Pludselig var der alle de her regler. Nogen gav mig nu ordre om at gå i seng klokken 22! Ikke en gang mine forældre bestemte, hvornår jeg skulle i seng, og de her personer var ikke min forældre, så hvorfor skulle jeg lytte til dem.

- I starten var det skræmmende, fordi hvor jeg er fra, er der ingen regler. Det handlede om hurtigt at indstille sig til mentaliteten af hårdt arbejde og et skematiseret liv.

Efter en svær start gik det stærkt for franskmanden. Allerede inden sin 18 års fødselsdag bar han for første gang anførerbindet i storklubben PSG. Her spillede han. indtil Liverpool i sommer betalte over 150 millioner for ham. Et rekordstort beløb. Aldrig før har den engelske klub betalt så mange penge for en forsvarsspiller.

Indtil videre tyder skiftet på at blive en succes for både Liverpool og Sakho. På få år er han gået fra trange kår til at være en profil såvel i Premier League som på det franske landshold.

Mamadou Sakho og Liverpool skal senere søndag på en svær opgave i London. Her venter Chelsea i et afgørende topopgør i Premier League. Det forventes endnu en gang, at Sakho er fortrukket frem for Agger, som igen må tage til takke med en plads på bænken.

Læs også: